کمیته رفاهی
 

کفاشیان:مرا نخواهند می گویم «بای بای»!

- نظرات : بدون نظر - بازدید [ 982 ] - سه شنبه, 19 اسفند 1393
کفاشیان:مرا نخواهند می گویم «بای بای»!

کفاشیان:مرا نخواهند می گویم «بای بای»! رئیس فدراسیون فوتبال گفت که نگران عاقبت فوتبال ایران در دو راهی توسعه یا سقوط است. او البته تاکید کرد که آزمون و جهانبخ...

کفاشیان:مرا نخواهند می گویم «بای بای»!





رئیس فدراسیون فوتبال گفت که نگران عاقبت فوتبال ایران در دو راهی توسعه یا سقوط است. او البته تاکید کرد که آزمون و جهانبخش باید برای تیم امید به میدان بروند و کی روش هم باید در این باره قانع شود.
علی کفاشیان در هفتمین سال از ریاستش بر فدراسیون فوتبال، سالی پر ماجرا را پشت سرگذاشت؛ از حضور تیم ملی در جام جهانی و جام ملت های آسیا تا تغییرات اساسی در فدراسیون فوتبال.

رئیس فدراسیون فوتبال در مورد بسیاری از ناگفته ها از پشت پرده تغییرات در فدراسیون فوتبال تا احتمال جدی اخراج تیم های ایرانی از لیگ قهرمانان آسیا، لغو بازی تیم ملی در اتریش و سورپرایزش برای انتخابات فدراسیون فوتبال صحبت کرد. مصاحبه کفاشیان مخاطبان ویژه ای از جمله وزیر ورزش و جوانان، محمد دادکان، کارلوس کی روش و البته صداوسیما دارد.

مصاحبه تفصیلی مرد اول فدراسیون فوتبال با تسنیم را در ادامه می خوانید.

در جلسه با شیخ سلمان بحث نگران کننده کنار گذاشتن نمایندگان ایران از لیگ قهرمانان بر سر موضوع حق پخش طرح شده بود، در این مورد توضیح دهید.

همانطور که می دانید شیخ سلمان 2 سال است که به عنوان رئیس کنفدراسیون فوتبال آسیا انتخاب شده و با توجه به اینکه تنها کاندیدای دوره بعدی انتخابات ریاست AFC است قطعا 4 سال دیگر هم این سمت را در اختیار خواهد داشت. در این نشست به عنوان کشوری که در رده اول فوتبال آسیا قرار دارد و حرف اول را می زند در مورد سیاست هایی که باید اتخاذ شود صحبت کردیم.

وقتی در فوتبال آسیا حرف اول را می زنیم این به معنای قوی بودن تیم ملی یا امید و فوتسال و بانوان نیست بلکه موارد دیگری چون داشتن باشگاه قوی و رعایت اصول حرفه ای و آیتم های بسیار دیگری هم مدنظر است. یکی از مواردی هم که ما را در راس رنکینگ فیفا قرار داده بحث داشتن باشگاه ها و لیگ حرفه ای است. چند سال پیش کنفدراسیون فوتبال آسیا اعلام کرد که ایران می تواند فوتبال حرفه ای داشته باشد و تنها 12،13 کشور در آسیا هستند که فوتبال حرفه ای و مجوز حضور در لیگ قهرمانان  را دارند.

سایر کشورها هم در حال تلاش هستند به بخش حرفه ای لیگ قهرمانان وارد شوند و شاهد هستید که برخی از آنها تنها مجوز حضور در پلی آف را دارند و صلاحیت برخی از کشورها احراز شده و برخی دیگر احراز نشده است. یکی از مهمترین مباحث در بحث باشگاه های حرفه ای و لیگ قهرمانان آسیا موضوع حق پخش است و 60 تا 70 درصد درآمد باشگاه ها در فوتبال حرفه ای از محل حق پخش تلویزیونی است. یکی از پر بیننده ترین برنامه های تلویزیونی در سراسر دنیا فوتبال است و در دنیا نه تنها برای لیگ کشور خودشان بلکه برای مسابقات اروپایی و سایر نقاط جهان هم حق پخش پرداخت می شود. آیا پخش مسابقات اروپایی بدون حق پخش است؟

اینکه باشگاه های ما بخواهند همچنان برای ادامه فعالیت از دولت پول بگیرند مورد قبول کنفدراسیون فوتبال آسیا و فیفا نیست. باشگاه در رده پایه فعالیت و برای خود جذابیت ایجاد می کند، دیدارهایش هم هر هفته از تلویزیون پخش شده و برنامه هایی هم به تحلیل آن اختصاص دارد. بنابراین حق پخش پول اضافه ای نیست که بخواهد برای فوتبال داده شود بلکه حق الزحمه باشگاه هاست تا بتوانند خود را اداره کنند، بازیکن بگیرند و مسابقات جذابی را برگزار کنند که صدا و سیما هم آن را پخش کند. ما حق نداریم که از دولت و مجلس کمک بگیریم بلکه فوتبال خودش این راه را برای کسب درآمد دارد.

فوتبال ایران به AFC کاپ تبعید می شود

 اگر این پول پرداخت نشود چطور؟

آن وقت باشگاه های ما روز به روز ضعیف می شوند و بازیکنان انگیزه خود را از دست می دهند، لیگ ما به یک لیگ دسته چندم تبدیل می شود و از لیگ قهرمانان آسیا هم بیرون خواهیم رفت. جلسه من با شیخ سلمان هم یک دیدار رسمی بود چرا که دبیرکل کنفدراسیون فوتبال آسیا، مسئول باشگاه ها و مسئول حقوقی AFC هم حضور داشتند. آنها هم اعلام کردند که در برخی موارد حتی حق پخش به اسپانسر AFC هم پرداخت نشده و گفتند طبق اطلاعاتی که از رسانه ها کسب کردیم باشگاه های ایران از ابتدای فصل تاکنون حق پخش تلویزیونی دریافت نکردند و آیا این اطلاعات را تایید می کنید که من هم صحت این موضوع را تایید کردم.

بعد از این موضوع شیخ سلمان اعلام کرد که اگر این موضوع تا سال آینده ادامه پیدا کند از فصل بعد نمایندگان ایران از لیگ قهرمانان آسیا کنار گذاشته می شوند و باید به AFC کاپ بروند. این برای فوتبال ما شایسته نیست. 7 سال زحمت کشیدیم و در فوتبال آسیا زیرساخت ها و اساسنامه خودمان  را درست کردیم. در هر صورت سیاست ورزش مملکت ما را که صداوسیما نمی تواند تعیین کند. سیاست ورزش را باید دولت و وزارت ورزش تعیین کنند که آنها هم به ما دستور دادند به طرف حرفه ای شدن حرکت کنیم. وقتی مجلس هرگونه کمک دولتی را به باشگاه های حرفه ای ممنوع می کند، این باشگاه ها درآمدشان را از کجا بیاورند؟ دو راه وجود دارد یا بگویند این حق پخش پرداخت نشود و دیگر باشگاهداری و تیمداری نکنید یا اینکه بگویند این حق پرداخت شود. مسئولان کنفدراسیون فوتبال آسیا بر این موضوع تاکید داشتند و امیدوارم این حق قانونی باشگاه ها داده شود.


یکبار دیگر ممنوعیت ورود دوربین به ورزشگاه

تسنیم: ضرغامی پاسخ نامه های شما را نمی داد آیا سرافراز هم همین رویه را دارد؟

تاکنون 2 نامه داده ایم و برای دیدار با سرافراز و قائم مقام رئیس سازمان صدا و سیما وقت خواستیم اما پاسخی دریافت نکردیم. از طرف وزیر ورزش هم صحبت و پیگیری شده و رئیس سازمان صدا و سیما به او قول داده است که حق پخش پرداخت خواهد شد. اگر صدا و سیما مشکلات مالی دارد ما هم این مشکل را داریم و فوتبال هم یکی از برنامه های آنهاست که در حال از بین رفتن است. خودم نظرم این است که باشگاه ها با این وضعیت نمی توانند کارشان را پیش ببرند و اگر قرار است AFC تیم های ما را از آسیا کنار بگذارد پس بهتر است که باشگاه های ما هم پخش تلویزیونی خود را متوقف کنند.

 یکبار این تجربه را عملیاتی کردید این بار چگونه این ممانعت اعمال خواهد شد؟

این تصمیم باشگاه هاست. فدراسیون که در این بحث منتفع نمی شود، ما حامی حقوق باشگاه ها هستیم و مقررات را به آنها می گوییم. اگر قرار است این روند ادامه پیدا و  AFC باشگاه های ما را حذف کند که شیوه درستی نیست. در این مورد باید با باشگاه ها جلسه بگذاریم و تصمیم گیری کنیم؛ مگر آنکه حق پخش پرداخت شود و پرداخت های بعدی هم صورت بگیرد.

پرونده حق پخش مسکوت ماند

توافقی که قبل از این با صدا و سیما شده بود تا حق پخش به حساب وزارت ورزش واریز شود و طرحی هم برای حق پخش به مجلس ارائه شود به کجا رسید؟

هیچ اقدامی انجام نشد. طرحی هم به مجلس نبردند حتی ما هم طرحی به نمایندگان مجلس دادیم که آن را هم به مجلس نبردند و اراده ای نیست که فوتبال در کشور ما رشد کند.

 وزیر ورزش به مصوبه مجمع تشخیص مصلحت نظام و موانع موجود در این راه اشاره کرد.

اصلا ارتباطی ندارد، این از محل درآمدهای صدا و سیما و درآمد دیدارهای فوتبال است که امکان پرداخت آن وجود دارد و 6 سال هم بوده که حق پخش را پرداخت کرده بودند.

 در این ماجرا سر فدراسیون فوتبال کلاه رفت؟

این بحث مربوط به فدراسیون نیست که بگویم سر ما کلاه رفت یا نرفت. این برای فوتبال ما مهم است و مانند فردی است که دارو و غذایش را نداده اند و بیمار شده است. اگر این مریضی ادامه پیدا کند دیگر این بیمار مرخص است و راهی برای درمانش وجود ندارد یا اینکه درمانش سال های زیادی طول خواهد کشید و این برای فوتبال ما خطرناک است.

اگر قرار است فوتبال نابود شود اطلاع دهند

اگر فرد دیگری جای شما بود آیا این مخالفت ها باز هم وجود داشت؟

بحث فرد نیست. نمی شود که من جایی باشم و ببینم که زیرمجموعه ام در حال از بین رفتن است. بین اینکه باشگاه ضعیف باشد یا فدراسیون یا تیم ملی تفاوتی وجود ندارد و اگر تصمیم بر این گرفتیم که فوتبال را از بین ببریم به ما هم بگویند تا بدانیم و سیاستمان را تغییر دهیم اما اگر توقع بر توسعه فوتبال، رفتن به جام جهانی و حضور موفق باشگاه های ما در آسیاست باید به ما کمک کنند چراکه در غیر این صورت فوتبالمان نابود می شود.

 به نظر شما تهدیدهای شیخ سلمان برای مسئولان صدا و سیما مهم است؟

نمی دانم. اگر مهم باشد که وزارت ورزش باید در دولت از حقوق فوتبال دفاع کند، مگر آنکه نخواهند.

وزارت ورزش می خواهد؟

قطعا باید بخواهد. وزارت ورزش حامی فوتبال و حرفه ای شدن است. در مورد 2 باشگاه استقلال و پرسپولیس که بخش مهمی از فوتبال ما هستند شاهد بدهی های مالی سنگین آنها هستیم. حتی در لیگ قهرمانان آسیا پرسپولیس توانایی دادن هزینه تیم میهمانش را نداشت و این برای باشگاه ما بد است که برای پرداخت پول هتل و غذا مشکل مالی داشته باشد. بازیکنان و کادرفنی هم تا جایی بدون پول بازی می کنند. اگر هزینه زیاد است باشگاه ها باید تعدیل کنند اما حق آنها هم باید پرداخت شود.

نایب رئیسی شما در AFC هم قطعی شده، این مسائل حاشیه ای تا چه اندازه به شما اجازه کار می دهد؟

این انتخاب نتیجه 7 سال حضورم در فدراسیون فوتبال و شناخت خوبی است که ایجاد شد. در آسیا هم ایران را به عنوان قدرت اول قبول دارند. ما هم تمام تلاش خود را خواهیم کرد تا در همه جا از حقوق فوتبال ایران دفاع کنیم اما اگر کاری را نتوانیم انجام دهیم دیگر قادر نخواهیم بود بگوییم که آن را انجام داده ایم. این سمت بخاطر من نیست بلکه به دلیل ثبات مدیریت فدراسیون و وجهه فوتبال ایران در آسیاست و باید از این فرصت به نفع فوتبالمان استفاده کنیم.

این انتخاب خلاء نداشتن کرسی بین المللی را برای فوتبال ما پر خواهد کرد؟

قطعا همینطور خواهد بود. این خلاء پرخواهد شد و در کمیته های کارشناسی هم حتما باید افراد خودمان را معرفی کنیم تا بتوانیم از حقوق فوتبال ایران دفاع کنیم.


مهر 94 آغاز فضای انتخابات ریاست فدراسیون

تسنیم: در فدراسیون فوتبال می مانید؟

هستم. مگر قرار است بروم؟

تسنیم: گفته می شد که قرار است تا اردیبهشت 94 که نایب رئیسی شما قطعی می شود بمانید و بعد کنار بروید؟

اینکه بعضی گفتند و نگفتند تنها استنباط افراد است. دوران ریاست من اسفندماه سال 94 به پایان خواهد رسید و اگر مجمع برای برگزاری انتخابات تاریخی را مشخص کند آن وقت مجمع است که تصمیم خواهد گرفت چه فردی بیاید یا نیاید. بهتر است ما هم تمکین و احترام مجمع را حفظ کنیم. مجمع ترکیبی از فوتبال کشور و مسئولان ورزش کشور است. من هم حق رای در مجمع را ندارم و این اعضای مجمع هستند که تعیین می کنند چه فردی انتخاب شود. به طور قطع از مهرماه سال آینده تلاش خواهیم کرد فضای برگزاری انتخابات را فراهم کنیم تا افراد بیایند و کاندیدا شوند.

سورپرایز انتخاباتی کفاشیان

 شما هم کاندیدای ریاست فدراسیون فوتبال می شوید؟

باید دید شرایط چگونه می شود.

یک بار گفته بودید می آیید، یک بار هم گفتید قطعی نیست، بالاخره چه تصمیمی می گیرید؟

می خواهم این موضوع برای آینده سورپرایز باشد.

 گفته شده دفتر نایب رئیسی شما در تاشکند است و برای انجام همزمان کارهای خود در فدراسیون و آسیا دچار مشکل می شوید؟

نایب رئیسی چه در آسیا و چه در فیفا اعتباری است و مانند سمت دبیرکل اجرایی نیست. ضمن اینکه اصلا نمی دانم این داستان دفتر تاشکند از کجا آمده و دفتری در ازبکستان نداریم. دفتر و مقر کنفدراسیون فوتبال آسیا در مالزی است و اگر نشستی هم باشد در این کشور خواهد بود. حتی ریاست AFC هم اجرایی نیست و تنها دبیرکل است که باید حضور دائمی داشته باشد و تنها در جلسات کمیته ها که یک روزه و برای تصمیم گیری های اساسی است و باید نتیجه آن در اختیار نواب رئیس قرار بگیرد، حضور خواهیم داشت.

تسنیم: به بحث مجمع بازگردیم آیا مجمع با شماست؟

مجمع را باید با آخرین دوره آن که برگزار شده تست کرد. حالا با توجه به آخرین مجمعی که برگزار شد نظر شما چیست؟ آیا با من است؟

 بعد از آن مجمع گفته شد که قدرت را هنوز در دست دارید اما در ادامه تغییراتی رخ داد که معادلات را برهم زد.

تغییرات که از قبل مشخص بود و اعضای هیئت رئیسه خواهان این تغییرات شده بودند. بحث نایب رئیس و دبیرکل بود که در مجمع مطرح شد و برای دو نایب رئیس معرفی شده فعلی هم در مجمع رای گیری خواهیم کرد که اگر مجمع رای بدهد آنها به کارشان ادامه خواهند داد. در مورد مجمع انتخاب رئیس هم باید بگویم اعضای مجمع افراد را بررسی خواهند کرد، شاید فردی که در این یکی، دو سال خودش را نشان داده بیاید و بگوید که امکاناتی با خود خواهد آورد و شاید از کفاشیان خوش تیپ تر باشد و موهای بور داشت و مجمع هم تصمیم خواهد گرفت که به او رای بدهد یا نه.

نظرتان را درباره اینکه مجمع با شما است یا را نگفتید.

مجمع الان با من است اما در آینده آنها با بررسی کاندیداها تصمیم خواهد گرفت.


مجمع فوق العاده شاید اردیبهشت 94

با این شرایط آیا مجمع فوق العاده امسال برگزار خواهد شد؟

ما به طور کامل بحث ابهام مالی را رد کردیم. روز گذشته (یکشنبه) با حسابرس فدراسیون تماس گرفتم، او قول داده که در همین هفته گزارشش را به فدراسیون بدهد، بعد از آن با هیئت رئیسه جلسه خواهیم داشت تا اگر صلاح بود مجمع را در اسفندماه برگزار کنیم، در غیر این صورت آن را در فروردین یا اردیبهشت سال 94 برگزار خواهیم کرد.

تسنیم: البته برخی اعضای مجمع مانند درودگر معتقدند ابهامات مالی هنوز حل نشده است.

آنهایی که چنین حرف هایی می زنند نه به مسائل فدراسیون آگاه هستند و نه اساسنامه را می دانند. در اساسنامه، تکلیف مجمع برعهده ما گذاشته شده است. این هیئت رئیسه فدراسیون است که در مورد مسائل مالی تصمیم می گیرد. هیئت رئیسه یکسری از مسائل مالی را حل کرده و یکسری را هم ماموریت بررسی داده است. الان هیچ ابهامی در فدراسیون وجود ندارد اما حسابرس باید این مسئله را بررسی و به صورت کتبی اعلام کند چراکه حسابرس نماینده مجمع است نه نماینده فدراسیون. بعد از تایید حسابرس جلسه هیئت رئیسه برگزار خواهد شد و سپس مجمع را تشکیل می دهیم.

 پس این بار ابهام مالی در مجمع طرح نخواهد شد؟

قبلا هم نبوده است. شبهاتی بود که به وجود آوردند، به عنوان مثال یکی از مسائلی که مطرح است رقمی در حدود 3-4 میلیارد برای باشگاه هایی است که باید ظرف 20 سال گذشته حق ورودی خود را می دادند اما ندادند. این حساب ها به دلیل آنکه بخشیده نشده، باز مانده است. الان هیئت رئیسه تصمیم گرفته آن بخشی که مربوط به تیم های منحل شده است را ببخشد و آن بخشی که قابل دریافت است را از باشگاه ها دریافت کنیم که باید به آنها مهلت دهیم.

سرنوشت ساختمان 2 باشگاه استقلال و پرسپولیس چه شد؟

هیئت رئیسه فدراسیون فوتبال تصمیم گرفت این 2 ساختمان به عنوان اجاره در اختیار استقلال و پرسپولیس باقی بماند.

صحبت های شما در معرفی اسلامیان به عنوان جانشین مناسب تفسیرهایی مبنی بر احتمال پروسه جانشینی تدریجی او برای ریاست فدراسیون را طرح کرد.

من کسی را سفارش نمی کنم اما اسلامیان فردی علاقه مند و آشنا به فوتبال است. سابقه خوبی در این رشته داشته و او یا سایر افراد مثل تاج یا دیگر اعضای هیئت رئیسه هم این شانس را دارند که برای ریاست فدراسیون کاندیدا شوند. افراد زیادی هم هستند که در فدراسیون یا خارج از آن زحمت می کشند و توانایی کاندیدا شدن را دارند.

 گویا گفته اید برخی هم قصد دارند صندلی ریاست را از زیر پای شما بکشند.

این را من نگفتم و تفسیر رسانه بوده است.

چنین حسی ندارید؟

7 سال است که این حس را دارم و همیشه عده ای می خواستند در این فدراسیون افرادی را عوض کنند.

صندلی را از زیر پای زیردستان شما که رابطه خوبی هم با آنها داشتید، کشیدند ولی هنوز به شما نرسیدند.

آن بحث هم هست اما هنوز نتوانستند چراکه سخت تر است و ابزارش مجمع خواهد بود.

تغییراتی برای جلب اعتماد وزارت ورزش

 گفته می شود که شما پای زیرمجموعه خود از جمله آیت اللهی و نبی و قبل از آنها بهروان نماندید و با وزارت ورزش برای تغییرات وارد معامله شدید.

وقتی در مورد بهروان یا نبی یا آیت اللهی ما به این تصمیم می رسیم که تغییراتی ایجاد کنیم به این دلیل است که آن را برای توسعه و آینده فوتبال مفید می دانیم نه اینکه نظر من باشد. حتی اگر برای ادامه و بقای فوتبال به این نتیجه برسیم که کفاشیان نباشد، نباید من باشم. پیش رفتن فوتبال مهم است. گاهی ممکن است وزارت ورزش به ما بگوید که باید در بخش های اجرایی خود تغییراتی بدهید و اگر این کار را انجام ندهیم شاید استنباط آنها این باشد که ما تخلف کرده و برخلاف نظر آنها عمل می کنیم. باید این تغییرات را بدهیم تا اعتماد آنها جلب شود. تغییرات همیشه بد نیست و گاهی حتی لازم است این تغییرات در برخی بخش ها انجام شود.

این تغییرات خواسته هیئت رئیسه فدراسیون هم بود و اگر به یاد داشته باشید، هیئت رئیسه 2 نامه به من زد که دبیرکل و نایب رئیس را عوض کنید. نایب رئیس را من نمی توانستم عوض کنم و خود آیت اللهی کناره گیری کرد و نایب رئیس بانوان هم در مجمع تغییر کرد. بنابراین این خواسته هیئت رئیسه بود که تغییرات ایجاد شود. 2 بار هم نامه نوشتند و به شدت پیگیری کردند.

در زمان عباسی خواسته وزارت را دور زدید و رای آوردید اما این بار خواسته وزارت ورزش عملی شد.

وزارت ورزش را دور نزدم و اتفاقا از عباسی برای کاندیدا شدن اجازه گرفتم اما آنها توقع داشتند که زمان انتخابات به نفع کاندیدای مورد حمایت وزارت ( حسین قریب) کنار بروم. من  گفتم کنار نمی روم اما به مجمع می گویم و این کار را هم صادقانه انجام دادم و گفتم نظر وزارت روی قریب است اما مجمع رای دیگری داد که مقصر آن من نبودم. در مورد این تغییرات هم شاید نظر من این است که فردی باشد اما هیئت رئیسه می گوید که نه و با توجه به مسائل بیرونی و درونی بهتر است که آن فرد نباشد و من هم تنها یک رای در هیئت رئیسه دارم و باید نظر اعضا را تامین کنم.

 چند وقت است با وزیر ورزش صحبت نکرده اید؟

7- 8 ماه است وزیر را ندیده ام. بارها درخواست ملاقات داشتیم اما دیداری نداشتیم.

 در این مدت با وزیر ورزش حرف هم نزدید؟

نه، فقط چند وقت پیش همدیگر را دیدیم و فقط سلام و علیک کردیم.

نباید این ارتباط تنگاتنگ تر باشد؟

ما با معاون قهرمانی وزارت ورزش در ارتباط هستیم. شاید وزیر هم با نایب رئیس فدراسیون در ارتباط باشد و قطعا در جریان مسائل قرار می گیرد.

 رابطه شما با عباسی و سعیدلو هم اینگونه بود؟

خیر، من آنها را هر روز می دیدم و با آنها تماس داشتم.

برای خودتان این سؤال پیش آمده است که چرا ارتباط این گونه است؟

وزیر ورزش از ما ناراضی است.

 چرا؟

این را از وزیر ورزش سؤال کنید.

 اینکه برخی اعضای هیئت رئیسه ارتباطات نزدیکی با وزارت ورزش دارند و مخالف شما هستند را تایید می کنید؟

قبلا ارتباطاتی داشتند و حتی به من ارتباطات خود با وزیر ورزش و وزارتخانه را می گفتند. براساس همان ارتباطات هم آن  2 نامه از سوی هیئت رئیسه نوشته شد.

 یعنی نامه برکناری نبی و آیت اللهی با هماهنگی وزیر ورزش بوده است؟

نمی گویم وزیر ورزش، شاید با هماهنگی مجموعه ها و معاونت های دیگر وزارتخانه بوده اما براساس همان، 2 نامه تهیه شد. آنها هم به این نتیجه رسیده بودند که باید تغییرات شود، این تغییر را هیئت رئیسه به من ابلاغ کرد و من هم اجرا کردم.

البته سناریوی دیگری هم هست که شما اسلامیان را با توجه به ارتباطات او با اسحاق جهانگیری آوردید تا رابطه مستقیم با دولت را ایجاد کنید.

من اعتقادی به ایجاد رابطه میان فدراسیون و دولت ندارم. اصلا در طول دوران مدیریتم و این 30 و چند سالی که در ورزش بودم همواره به سلسله مراتب اعتقاد داشتم. نایب رئیس فدراسیون باید فردی باشد که به رئیس کمک کند و من هم با شناخت چندین ساله ای که از اسلامیان دارم و مشورت های خوبی که در فوتبال به ما می داد، تصمیم گرفتیم از حضورش استفاده کنیم. قطعا اگر دولت هم بخواهد کمکی به ما کند آن کمک را از طریق وزارت ورزش انجام خواهد داد.

آیا کسی را واسطه بهبود رابطه با وزیر ورزش کرده اید؟

خیر، البته شاید کسانی هم وساطت کرده باشند اما نمی دانم چرا به نتیجه نرسیده است.

 حتی در بحث تیم امید کاشانی برای گرفتن وقت اقدام کرده بود اما گویا وزیر به زیر مجموعه شما هم وقت ملاقات نمی دهد.

ما با سجادی ارتباط مداوم داریم. در بحث تیم امید و کرانچار هم وزیر اختیار جلسه را به سجادی داد و مسئولان حقوقی و حراست هم حضور داشتند. از من هم دعوت شد که گفتم، کاشانی هم حضور داشته باشد اما گفتند نظرات کاشانی را می دانیم. ما با تمام معاونین وزارت ورزش ارتباط مداوم داریم.

فوتبال اصفهانی نداریم

تا زمان حضور آیت اللهی بحث فوتبال شیرازی مطرح بود، اکنون با آمدن اسلامیان شائبه فوتبال اصفهانی مطرح شده و اینکه مدیرانی چون رحیمی و افشارزاده با نظر او در فوتبال پست گرفتند یا حتی به رابطه خوب او با تاج و ساکت اشاره می شود.

بحث شهر نیست. برخی افراد تجربیات خوبی دارند. به عنوان نمونه ساکت در مدیریت باشگاه، بخش خصوصی و دولتی، حتی ریاست هیئت استان موفق بوده و خوب است از وجود او استفاده کنند. اصفهان هم جزیی از این کشور است که زمانی سهم زیادی در انقلاب و جنگ داشته اما بحث اصفهانی بودن نیست و ما براساس شناخت افراد آنها را انتخاب می کنیم. انتخاب اسلامیان هم ارتباطی با اصفهانی بودنش ندارد.

تعلیق فوتبال ایران مورد پسند دادکان است؟

دادکان مدتی قبل در مصاحبه ای گفته بود چه ایرادی دارد وقتی کفاشیان مورد قبول جامعه فوتبال نیست، برود.

بحث رفتن یک کلمه است. ما نباید بگوییم برود، بلکه باید بگوییم که بعدش چه می شود. اینکه من امروز بروم و بعدا چه اتفاقاتی می افتد نیاز به طراحی و کشیدن نقشه راه دارد. این نظر شخصی دادکان است اما اگر این رفتن، رفتنی باشد که منجر به تعلیق یکی، دو ساله فوتبال ایران شود آیا مورد پسند دادکان است؟ یا رفتنی باشد که مجمع تشکیل شود و من به اعضای مجمع بگویم که وزارت ورزش من را نمی خواهد و انتخاب زودتر از موعد بگذاریم که این یک راه حل است. یا اینکه من بروم و یکی از اعضای هیئت رئیسه سرپرستی فدراسیون را تا زمان انتخابات برعهده بگیرد. کدام یک از این مسائل به سود فوتبال است، این را باید ببینیم. من اینجا نیامده ام خواسته شخصی افراد را انجام دهم، بلکه اینجا هستم تا خواسته مجمع را اجرا کنم. هر تصمیمی مجمع بگیرد تن می دهم. اینکه به خانه بروم، دوباره انتخاب شوم یا تعلیق شویم؛ خودمان باید راه را انتخاب کنیم.

AFC می داند که در ایران حق پخش داده نمی شود یا فیفا و بلاتر درباره ورود بانوان به ورزشگاه صحبت می کنند بنابراین آنها کاملا از همه چیز خبر دارند و به آنها اطلاعات می دهند. ما نمی توانیم سرنوشت فوتبالمان را به خواسته های شخصی گره بزنیم. خودم هم خیلی دوست دارم که بروم اما تا زمانی که خواست مجمع و به نفع فوتبال ایران باشد، هستم و هر زمان که به نفع فوتبال و خواست مجمع نبود می روم و می گویم «بای - بای.»

 مورد قبول اهالی فوتبال هستید؟

اهالی فوتبال یعنی چه کسانی؟ افرادی که شما با آنها مصاحبه می کنید یا افرادی که موافق هستند و نظراتشان را نمی نویسید؟ بالاترین اهالی فوتبال اعضای مجمع هستند، مدیران، باشگاه ها و کسانی که در فوتبال کار می کنند.

 به انتخابات زودهنگام برای سال آینده فکر کردید؟

نه، دیگر نمی رسیم. تا سر بجنبانیم سال 94 تمام شده است. انتخابی المپیک و جام جهانی در پیش است و باید به فکر حل کردن مشکل باشگاه هایمان در لیگ حرفه ای باشیم. وگرنه کفاشیان برود و «حسین» بیاید، فرقی ندارد.

انتخاب میزبان جام ملت ها فعلا از دستور کار خارج شد

 حل موانع میزبانی جام ملت ها هم هست.

می دانید چه اندازه برای میزبانی جام ملت ها زحمت کشیدم؟ 7 کشور کاندیدا بودند و اکنون تنها ما و امارات باقی ماندیم که این یک افتخار است. نامه هایی که با چه بدبختی از وزارتخانه های دولت قبل و مراجع گرفتیم. امروز هم جلسه هیئت رئیسه کنفدراسیون فوتبال آسیاست که من رایزنی کردم تا بحث انتخاب میزبان از دستور جلسه خارج شود. قرار است عید 94 بار دیگر ناظران کنفدراسیون فوتبال آسیا به ایران و امارات بیایند و بعد با هیئت رئیسه جلسه خواهند داشت که آن موقع دیگر خودم هم در هیئت رئیسه حضور دارم.

زمان دقیق جلسه انتخاب میزبان جام ملت های آسیا چه تاریخی است؟

به جلسه هیئت رئیسه AFC بستگی دارد اما به احتمال زیاد این موضوع در نشست بعد از انتخابات اعضای جدید در اردیبهشت سال 94 برگزار خواهد شد که خودم در هیئت رئیسه حضور دارم.

صحبتی بود که شیخ سلمان به طور قطع امارات را میزبان جام ملت ها اعلام کرده است.

خیر، صحبت شیخ سلمان دقیقا این بود که «من منتظر ارائه گزارش هستم» و مهمترین بحث هم برایش حق پخش و درآمدزایی بود. WSG به عنوان اسپانسر AFC گزارش خواهد داد که میزبانی در ایران درآمد بیشتری برای کنفدراسیون فوتبال آسیا خواهد داشت یا امارات. این مقایسه و گزارش بین دو کشور در روز تصمیم نهایی روی صفحه نمایش قرار خواهد گرفت و با توجه به این شرایط اعضای هیئت رئیسه تصمیم خواهند گرفت.

یکی از موارد بحث اساسنامه AFC در مورد ورود بانوان به ورزشگاه است و اینکه این قانون اجازه تفکیک بانوان خارجی یا ایرانی را نمی دهد.

خیر، چنین چیزی نیست. در آسیا کشورهای مسلمان زیاد هستند و شرایط مشابهی با ما دارند. بحث نظر بلاتر یک بحث دیگر است اما این یکی از مسائل پایانی است. ما اعلام کردیم که بانوان خارجی می توانند بیایند. به AFC هم اعلام کردیم طبق قوانین کشورمان ورود بانوان ایرانی به ورزشگاه ممنوع است حال اگر در آینده تصمیم دیگری گرفته شود یک بحث دیگر است اما فعلا ممنوع است. ضمنا بعدا به ما خواهند گفت که کدام آیتم ها سبب شده میزبانی را به ما بدهند یا ندهند. من از الان هشدار می دهم که یکی از آیتم ها همین بحث حق پخش است.

بحث دیگر هم مراودات مالی کشورهای حاضر در جام ملت هاست که با توجه به تحریم ایران مشکل خواهد بود.

معتقدم این مسئله در آینده بسیار نزدیک حل خواهد شد و مشکلی نیست. هم اکنون صرافی ها این کار را انجام می دهند و البته باز هم تاکید می کنم این مشکل به زودی حل خواهد شد.

 به نظر شما در نهایت شانس ایران برای میزبانی بیشتر است یا امارات؟

من توانمندی و پتانسیل ایران را می دانم اما این اطلاعات را در مورد امارات و پیشنهادهایی که داده، ندارم. شاید آخرین لحظه امارات هم کنار برود و تنها ایران باقی بماند. در مجموع در این بحث چندان با سرکال رئیس فدراسیون امارات ارتباط ندارند و بخش دیگری در این کشور موضوع میزبانی را پیگیری می کند. ما ورزشگاه و امکانات خوب میزبانی را داریم و همین موضوع را هم به شیخ سلمان گفتیم. به او گفتیم که دادن میزبانی به کشوری که همه امکاناتش آماده است فایده ای ندارد اما دادن میزبانی به ایران سبب توسعه امکانات فوتبال ما می شود.


طاقت اتریشی ها تمام می شود؟

تسنیم: برگزاری دیدار ایران و شیلی به دلیل پرداخت نشدن پول کمپ اتریش قطعی نیست و شاید بازی لغو شود.

بله هنوز برگزاری این بازی قطعی نشده است و مشکلات مالی داریم اما سعی خواهیم کرد که پول را واریز کنیم.

 تا چه زمانی برای واریز پول فرصت دارید؟

نمی دانم، تا هر زمان که آنها تحمل کنند. این بازی هنوز در ابهام است اما بازی ایران و سوئد به دلیل آنکه هزینه ها را آنها پرداخت خواهند کرد، قطعی شده است.

در مورد بازی با ایتالیا هم در مورد درخواست 5 میلیون دلاری آنها صحبت شده بود.

رقم درخواستی آنها 5 میلیون دلار نیست. آنها هنوز مبلغی به ما نگفته اند و بلکه از ما خواسته اند که بگوییم چه رقمی را می توانیم به آنها پرداخت کنیم. رئیس فدراسیون فوتبال ایتالیا علاقه زیادی دارد که این بازی در ایران انجام شود. امکان دارد کشور ثالثی به عنوان مثال به ایتالیا 100 تا بدهد و ما 20 تا، آن زمان طبیعی است که ایتالیا به آن کشور برود اما اگر این رقم از طرف ما 80 باشد آن وقت ایتالیایی ها با توجه به علاقه برای بازی با ایران به کشورمان خواهند آمد. آنها در رده های سنی دیگر هم با ایران بازی می کنند و ما هم بحث این بازی را به کمیته بازاریابی سپردیم اما تنها بخشی که می توانیم بر روی آن حساب کنیم، تبلیغات محیطی و بلیت فروشی است چراکه تلویزیون به ما حق پخش نمی دهد که به آنها پرداخت کنیم.

 یعنی برای چنین بازی بزرگی هم صدا و سیما حق پخش نخواهد داد؟

بله نمی دهند.

مقدس هیچ گاه از فدراسیون منتفع نشده است

 در مورد هوشنگ مقدس دچار مشکل نشدید، مواردی که از سوی رسایی و مجلس مطرح شده بود.

خیر هیچ مشکلی وجود نداشت. از ما سؤالاتی کردند که به تمامی آنها پاسخ دادیم. همواره مقدس از ما طلب داشته و اکنون هم اولین پولی که دستمان بیاید طلب او را پرداخت خواهیم کرد. در واقع مقدس هیچ گاه از فدراسیون فوتبال ایران منتفع نشده مگر در حد اینکه برای او در سفرهایی که همراه تیم است بلیت تهیه کنیم. در سفر استرالیا برای گرفتن پول از سفارت این کشور آنها اعلام می کردند که حساب ارزی یا کارت بین المللی به ما بدهید. ما که هیچکدام چنین چیزی نداشتیم، مقدس این پول را دریافت کرد و تحویل بازیکنان داد که اسناد دریافت و امضای همه بازیکنان هم موجود است. ضمن اینکه خزانه دار هم همراه او بوده و در واقع مقدس کار «بانک سیار» ما را انجام داده است.

گویا مطالبات کی روش و دستیارانش هم از محل پول ایران در فیفا پرداخت شده است؟

بله، پرداخت شده و فعلا بدهی به او نداریم.

پرداخت مالیات کی روش با فدراسیون فوتبال است یا خودش؟

پرداخت مالیات کی روش با فدراسیون است و ما هم هر سال مالیات او را پرداخت کردیم. اکنون هم در حال مکاتبه با وزارت دارایی و اداره مالیات هستیم تا مالیات او را پرداخت کنیم.

 گفته می شود که رقم مالیات کی روش یک میلیارد تومان است؟

قطعا مالیات او چنین رقمی نیست و ما از اداره مالیات خواستیم رقم مالیاتش را برای ما مشخص کند.

 با وینگادا هم تسویه حساب کردید؟

پول وینگادا از طریق فیفا پرداخت شد و بدهی به او نداریم.

شایعه ای هم بود که بدهی استقلال به رودریگو توزی هم از محل سهم باشگاه ها از پول جام جهانی به این بازیکن پرداخت شود؟

در این مورد هیچ مکاتبه ای با فدراسیون نشده و چنین اطلاعی ندارم.

بحثی هم در مورد تلاش هدایتی برای آوردن تیم ملی اسپانیا به ایران وجود داشت؟

چنین بحثی نبوده اما هدایتی همواره به فدراسیون کمک کرده و اگر چنین کاری انجام دهد استقبال می کنیم و از خدایمان است.

کی روش باید در ماجرای آزمون و جهانبخش قانع شود

 کی روش امروز (دوشنبه) وارد ایران شد، چه مطالبی در جلسه با او مطرح خواهد شد؟

قطعا در مورد خواسته های کی روش برای تیم ملی و موضوع تیم امید صحبت خواهیم کرد و به امید خدا سه شنبه بعد از آنکه خستگی اش در رفت با هم جلسه خواهیم داشت.

جلسه مشترک با کی روش و خاکپور چه زمانی خواهد بود؟ گفتید که آزمون و جهانبخش را به تیم امید خواهید داد.

در دیدار با کی روش زمان آن جلسه را هم مشخص می کنیم. این 2 بازیکن باید برای تیم امید بازی کنند و کی روش هم باید قانع شود. درست است که بازی تدارکاتی داریم اما صعود تیم امید به مرحله بعد بسیار مهمتر است.

روحیه و خنده است، پول نیست

نقطه ضعف فدراسیون را در چه چیزی می دانید؟

بی پولی.

 فقط بی پولی؟

بله، روحیه و خنده که هست و فقط بی پولی می ماند.

اما لبخندتان کمرنگ تر شده است؟

پیر که می شوید کم کم انگیزه لبخندها هم کم می شود.

بخاطر انتقادها نیست؟

از روز اول که به فوتبال آمدم انتقاد بوده است.

 در مورد 2 بازیکن عراقی علا عبدالزهرا و جاسم کرار گویا خواستار حضور آنها در ایران و پاسخگویی انضباطی شان شده اید؟

در مورد عبدالزهرا به دنبال آن هستیم تا از طریق مراجع قانونی به دلیل بحث دوپینگش محکوم و تنبیه شود. در مورد جاسم کرار هم باشگاه استقلال اعلام کرده که او متنبه شده و قصد بازگشت دارد که ما بحث او را هم به کمیته انضباطی فدراسیون دادیم و هر تصمیمی بگیرند اجرا خواهیم کرد.

شوخی ام سبک افشارزاده نیست

شما شوخی سبک افشارزاده ندارید، او با این شوخی جهانی شد.

بله، ضربه ای که به آن بنده خدا زد را دیدم. افشارزاده کلا علاقه زیادی به این شوخی دارد و من هم که کنارش می ایستم مواظب هستم که به من ضربه نزند. شوخی های من حرفی است و دستی نیست.

بحث دیدارهای تدارکاتی تیم ملی فوتبال در سال 94 به کجا رسید؟

بحث بازی با ایتالیا و ازبکستان هست، ضمن اینکه کی روش باید برنامه هایش را برای انتخابی جام جهانی اعلام کند تا طبق آن تقویم را تعیین کنیم. به هر صورت روزهای فیفا زیاد نیستند و ما باید طبق آن برنامه ریزی کنیم.

موضوعی هم از سوی نماینده شرکت آل اشپورت در مورد بازی با کویت اعلام شده بود که این شرکت نقشی در مورد این بازی ندارد و از سوی دیگر اینکه فدراسیون فوتبال برای تمدید قرارداد با این شرکت در مورد البسه تیم ملی تمایل دارد.

فکر کنم قرارداد ما با آل اشپورت تا حدود مردادماه سال آینده باشد و تا زمان پایان قرارداد از البسه این شرکت استفاده می کنیم بعد از آن هم باید پیشنهادات را بررسی کنیم که آیا پیشنهاد بهتری وجود دارد یا نه و قطعا بهترین پیشنهاد را انتخاب خواهیم کرد اما در مورد بحث بازی با کویت هیچ بحثی نشده و در جریان این مسئله که عنوان شده نیستم. انتخاب بازی های ما با نظر سرمربی تیم ملی و فدراسیون است نه جای دیگر.

با مدیریت کلان ورزش در دولت گذشته رابطه بهتری داشتید، آیا تغییر دولت در مناسبات شما با وزارت ورزش تاثیر داشته است؟

رابطه خوب با وزارت ورزش به سود فوتبال است و الان هم اقدامات را برای بهبود روابط انجام خواهیم داد. در مجموع خود را تابع دولت و وزارت ورزش می دانیم و جدا از آنها به نتیجه نخواهیم رسید.

تسنیم: در انتخابات فیفا به چه کسی رای می دهید؟

با توجه به افرادی که حضور دارند، بلاتر از سایرین بهتر است و ما هم به بلاتر رای می دهیم.

مهرعلیزاده در گفت وگو با تسنیم اعلام کرده بود که برکناری هاشمی طبا از کمیته بین المللی المپیک براساس یک «بده بستان سیاسی» با یک کشور خارجی بوده است. شما به عنوان عضوی در کمیته المپیک چه اندازه در جریان این موضوع هستید.

از این مسئله اطلاعی ندارم اما هاشمی طبا 7،8 سال رئیس سازمان تربیت بدنی و کمیته ملی المپیک بود و وقتی معرفی شد به دلیل توانایی اش این سمت را گرفت. اینکه به کشور دیگری چیزی داده باشند بعید می دانم صحت داشته باشد و در جریان این موضوع نیستم.

کی روش و سفر به کره ماه!

 رکورد ریاست شما در فدراسیون دو رقمی می شود؟

من که نباید بگویم، مجمع باید بگوید. اگر من بگویم باز هم عده ای حساس می شوند.

بلاتر هم می خواهد مانند شما رکورد بزند؟

شاید البته او سنش خیلی بالاست.

 آیا خواسته های مدنظر کی روش را فراهم خواهید کرد؟

به هر صورت ما سیاست ها و برنامه هایی داریم که کی روش باید از آن پیروی کند. اگر یک زمان او بگوید که می خواهم به کره ماه بروم اما من بگویم سفینه ندارم باید چه کار کرد، باید همین جا بماند دیگر.

البته هر زمان که بحث قرارداد کی روش است سیل پیشنهادها هم از راه می رسد، این بار ژاپن و کوئینز پارک رنجرز.

ما به قراردادمان فکر می کنیم و اینکه او 4 سال با ما قرارداد دارد.

 اگر کی روش قبل از این 4 سال بخواهد قطع همکاری کند باید به ایران خسارت دهد؟

بله قطعا باید خسارت دهد.

ممکن است در ایام عید به عید دیدنی وزیر ورزش و جوانان بروید؟

تا چهارم فروردین که ایام شهادت زهرا است اما بعد از آن اگر دعوت کنند حتما خواهم رفت.

  نظر خود را در مورد اسامی زیر بگویید.

محمود گودرزی:وزیر ورزش فعال، پرکار و ورزشی

محمد دادکان: رئیس فدراسیونی که زمان خودش واقعا زحمت کشید و یک مقدار هم در حقش اجحاف شد.

هادی آیت اللهی: نایب رئیسی که دوستش داشتم.

مهدی محمد نبی: دبیرکل پرکاری که به اجبار رفت.

محمد علی آبادی: رئیس سازمان تربیت بدنی و کمیته ملی المپیک؛ همیشه پر سر و صدا

هوشنگ مقدس: آش نخورده و دهان سوخته

کارلوس کی روش: انشاالله اخلاقش را خوب کند.

سپ بلاتر: نمی دانم تا کی می خواهد ریاست فدراسیون جهانی را ادامه دهد.


مرتبط با موضوع

گالری عکس

جدول