کمیته رفاهی
 

واگذاری نامبارک و غیرقانونی است

- نظرات : بدون نظر - بازدید [ 1603 ] - شنبه, 2 اسفند 1393
واگذاری نامبارک و غیرقانونی است

واگذاری نامبارک و غیرقانونی است مصطفی هاشمی طبا رییس سابق سازمان تربیت بدنی و کمیته المپیک که انتقال سرخابی ها را غیرقانونی می داند، معتقد است متولیان این مزا...

واگذاری نامبارک و غیرقانونی است







مصطفی هاشمی طبا رییس سابق سازمان تربیت بدنی و کمیته المپیک که انتقال سرخابی ها را غیرقانونی می داند، معتقد است متولیان این مزایده هیچ علاقه ای به خصوصی شدن ندارند.
واگذاری نامبارک و غیرقانونی است/ هوادار میلیونی سرخابی ها فقط حرف است/ استقلال و پرسپولیس را باید منحل کردبه مزایده فروش دو باشگاه پرسپولیس و استقلال به دلیل نبود خریدار 24 ساعت مانده به برگزاری، لغو شد تا همه از واگذاری سرخابی ها حداقل در یک بازه زمانی کوتاه ناامید شوند. در حالی که مسوولان خصوصی سازی در تلاش هستند تا واگذاری این دو باشگاه هرچه سریع تر نهایی شود اما کارشناسان اعتقاد دارند که به دلیل مشکلات و ابهامات موجود این دو تیم قابلیت واگذاری ندارند. 

مصطفی هاشمی طبا رییس سابق سازمان تربیت بدنی و کمیته المپیک که به واسطه سال ها مدیریت در سطح اول ورزش کشور یکی از منتقدان این شکل واگذاری است و انتقال دو باشگاه به این شکل را غیرقانونی می داند، معتقد است که متولیان این مزایده هیچ علاقه ای به خصوصی شدن استقلال و پرسپولیس ندارند.
 
سرانجام پس از کش و قوس های فراوان دو باشگاه پرسپولیس و استقلال در مزایده قرار گرفتند. نظر شما در این باره چیست؟
 اساسا به واگذاری 2 باشگاه استقلال و پرسپولیس اعتقادی ندارم و معتقدم اگر این اتفاق هم بیفتد اتفاق مبارکی برای این دو باشگاه نخواهد بود. نحوه واگذاری 2 باشگاه استقلال و پرسپولیس را غلط می دانم و به آن خوشبین نیستم. این نوع واگذاری اساسا بی معنی است. بنده به عنوان یکی از افراد مطلع از وضعیت 2 باشگاه استقلال و پرسپولیس بارها گفته ام این نوع واگذاری بی معنی است و غلط و غیرقانونی است چراکه مشخص نیست چه چیزی را قرار است به فروش برسانند. اگر شرکت را می فروشند طبق ماده 141 قانون تجارت 2 شرکت استقلال و پرسپولیس ورشکسته اند و اساسا شرکت های ورشکسته قابلیت واگذاری ندارند. باید برای این نوع شرکت ها مدیر تسویه انتخاب شود تا به وضعیت آنها رسیدگی کند اما آقایان مدعی هستند شرکت استقلال و پرسپولیس را نمی فروشند، بلکه برند و نشان تجاری آن را واگذار می کنند که با این وضعیت، فروش برند بی معنی است و قیمتگذاری آن نیز نمی تواند کارشناسی باشد. پس تکلیف این همه بدهی چه می شود؟ در هر صورت شرایط برای واگذاری مهیا نیست.

اما از سوی مسوولان اعلام شده که بدهی ها از طریق درآمد حاصله پرداخت می شود و ربطی به خریدار ندارد!
 این صحبت فقط در رسانه ها مطرح شده و نمی توانند همینطور روی هوا بگویند که بدهی ها گردن ماست. جالب اینجاست که روی صلاحیت خریدار نیز تأکید دارند؛ با اینکه هیچ قانونی نمی گوید که در واگذاری باید صلاحیت افراد تأیید شود. ٢ پاکت وجود دارد که در پاکت الف شرایط شخص نوشته شده و در پاکت ب نیز قیمت پیشنهادی او که همانجا باید برنده مزایده مشخص شود.

تصور می کردید که مزایده نخست لغو شود؟
 با این شرایطی که وجود دارد قابل پیش بینی بود که مزایده لغو خواهد شد چرا که شرایط مزایده و فروش دو باشگاه به هیچ وجه مهیا و شفاف نیست زیرا ابهام های بسیاری در نحوه واگذاری سرخابی ها وجود دارد که هیچ کس پاسخ روشنی برای آنها نداشته و نخواهد داشت.


دلیل اصلی پا پیش نگذاشتن هیچ شخصی برای خرید این باشگاه ها را چه می دانید؟
 به نظرم ابهام های زیادی که در شرایط این ٢ باشگاه موجود است، باعث شد هیچ کس جلو نیاید. همین حالا چند زمین و ورزشگاه های مرغوبکار و درفشی فر را در آگهی ها درج کرده اند که روی برند باشگاه ها به فروش می رسد اما تا جایی که من می دانم هیچ کدام از آنها سند ندارند و زمین بدون سند را هم نمی توان فروخت! در ضمن بازدهی اقتصادی این باشگاه ها زیر صفر است و بخش خصوصی امیدی ندارد که جلو بیاید. دایم هم می گویند که این باشگاه ها ٣٠ میلیون هوادار دارند. اگر ٣٠ میلیون هوادار واقعی هستند، نفری ١٠ هزار تومان به حساب باشگاه بریزند تا مشکل حل شود اما این مسائل فقط در حد حرف است.

در شرایط فعلی سازمان خصوصی سازی حق پایین آوردن قیمت کارشناسی شده قبلی را در مزایده بعد دارد؟
 در قیمتگذاری قبلی نیز همه چیز مبهم بود زیرا معلوم نیست این ٢٩٠ میلیارد را خریدار باید برای چه پرداخت کند. حالا هم می توانند دوباره برای کارشناسی بفرستند و قیمت جدید را تعیین کنند، البته تمام اینها بازی است و هر فردی می آید صحبتی می کند تا اصل ماجرا به تعویق بیفتد.

درباره باشگاه پرسپولیس نیز شخصی به نام وفایی معتقد است که برند این باشگاه به نام اوست و کسی حق واگذاری اش را ندارد ...
 وفایی درست می گوید. من در زمانی که رییس سازمان تربیت بدنی بودم، مدارک وفایی را دیدم که برند پرسپولیس به نام اوست اما آنطور که در خاطرم است بعد از شکایتی که داشت، دادگاه حق را به او نداد.

از طرفی برخی پیشکسوتان استقلال نیز عقیده دارند این باشگاه از زمانی که نامش تاج بوده، وقف شده و واگذاری اش غیرقانونی است!
باشگاه تاج به باشگاه استقلال ربطی ندارد. تاج باشگاهی بوده که مصادره شده و اموال آن در اختیار دولت قرار گرفته است. در زمان ریاست غفوری فرد در سازمان تربیت بدنی نیز باشگاهی را با سرمایه یک میلیون به نام استقلال ثبت کردند که تنها تشابهش با تاج پیراهن های آبی شان است وگرنه هیچ ارتباطی با تاج قدیم ندارد و وقفی هم نیست!

شما راهکاری برای حل هر چه سریعتر این مسأله دارید؟
 راهکار من انحلال این ٢ باشگاه است! یعنی اینکه استقلال و پرسپولیس اعلام ورشکستگی کرده و منحل شوند و شرکت های جدیدی ثبت شده و کارشان را دوباره آغاز کنند.

البته این مسأله در شرایط واگذاری دیده شده! با این وضع افتخارات و سابقه این باشگاه ها نیز از دستشان می رود؟
 منظور من این است که قبل از واگذاری باید این دو شرکت را منحل کنند و دو شرکت جدید تأسیس کنند. آن وقت آن دو شرکت فروخته شود. افتخارات قبلی شان هم با همان باشگاه قبلی می رود اما مگر الان برای افتخارات قبلی پولی می گیرند و یک ریال در این سال ها کف دستشان گذاشتند یا جایی به آنها خدمات ویژه ای می دهند؟ قطعا هر چه باشد از این وضع بهتر است و می توانند بعد از چند سال وضع خود را بهبود ببخشند.

به نظر شما وزارت ورزش باید چه کاری انجام دهد؟
 آنها الان هیچ کاری نمی توانند کنند زیرا طبق قانون این ٢ باشگاه در اختیار وزارت اقتصاد و دارایی است. اینکه برای خودشان هیات مدیره می گذارند و مدیرعامل تعیین می کنند هم درست نیست.

در نهایت تصور می کنید که در ماه های آینده چه اتفاقاتی در انتظار استقلال و پرسپولیس است؟
 قطعا این واگذاری به این زودی ها صورت نمی گیرد و تعیین تاریخ نیز فقط برای این بود که بگویند ما قصد داشتیم این کار را انجام دهیم اما خریدار نبود. به نظرم اصلا مسوولان دلشان نمی خواهد این ٢ باشگاه را واگذار کنند و به این تعیین تاریخ ها نیز نباید توجه کنیم. از سال 82 مدام می شنویم استقلال و پرسپولیس تا 6 ماه دیگر واگذار می شوند و هنوز با گذشت یک دهه از استارت این قضیه می بینیم هیچ اتفاقی نیفتاده چراکه اساسا کسی نمی آید یک شرکت ورشکسته را با 100 میلیارد بدهی خریداری کند.

دلیل اینکه دلشان نمی خواهد این باشگاه ها واگذار شود، چیست؟
 یک طرز فکری از گذشته در میان دولتی ها وجود داشته که با برند این ٢ باشگاه می توان کارهای سیاسی کرد و حتی در رأی مردم نیز تاثیرگذار بود. مثلا اینطور تصور می شود که شخص یا مجموعه جدیدی که پرسپولیس یا استقلال را خریداری می کند، قدرت سیاسی پیدا کرده و می تواند حتی در رأی مردم هم تاثیرگذار باشد اما این نگرانی ها بی خود است زیرا مردم برای رأی دادن به این چیزها نگاه نمی کنند.



مرتبط با موضوع

گالری عکس

جدول