کمیته رفاهی
 

مصائب سوء مدیریت در فوتبال

- نظرات : بدون نظر - بازدید [ 494 ] - یکشنبه, 17 بهمن 1395
مصائب سوء مدیریت در فوتبال

مصائب سوء‌مدیریت در فوتبال                       گویا دیگر بی نظمی و انتقاد ناپذیری در فوتبال ایرا...

مصائب سوء‌مدیریت در فوتبال

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

گویا دیگر بی نظمی و انتقاد ناپذیری در فوتبال ایران نهادینه شده و نهالی که علی کفاشیان با خنده در فوتبال کاشت، حالا در فدراسیون مهدی تاج با سکوت دنبال می شود و اوضاع همان روالی است که در گذشته بوده و اگر بخواهیم نگاه موشکافانه تری داشته باشیم، به صراحت می توان گفت که اتفاقا اوضاع بدتر هم شده است.

 

رقابت های جام جهانی هر روز نزدیک تر می شود و در تمام دنیا، فدراسیون های فوتبال با  نزدیک شدن به پربیننده ترین تورنمنت ورزشی جهان، بیش از پیش تلاش خود را به کار می گیرند تا وضعیت تیم های ملی خود را برای حضور پرقدرت در این رقابت ها بهبود بخشند؛ این در شرایطی است که در ایران اوضاع تفاوت دارد و هر روز که می گذرد اوضاع بدتر می شود و فاجعه ای تازه تر رخ می دهد.  
 
گویا دیگر بی نظمی و انتقاد ناپذیری در فوتبال ایران نهادینه شده و نهالی که علی کفاشیان با خنده در فوتبال کاشت، حالا در فدراسیون مهدی تاج با سکوت دنبال می شود و اوضاع همان روالی است که در گذشته بوده و اگر بخواهیم نگاه موشکافانه تری داشته باشیم، به صراحت می توان گفت که اتفاقا اوضاع بدتر هم شده است. فوتبالی که خیلی قبل‌تر از امروز، صاحب تشکیلات شده و جزو قدیمی‌ترین اعضای فیفا است، امروز با وضعیت اسف بار سوء مدیریت و بحران های گاه و بیگاه دست و پنجه نرم می کند و هر چه هست، از بی لیاقتی مدیران است.   
 
فوتبال ایران از اوایل دهه ۸۰ خورشیدی مثلا حرفه‌ای شد و قرار بود سال به سال، امکانات حرفه‌ای بیشتری واردش شود که نشد، قرار بود باشگاه‌ها کم‌کم حرفه‌ای شوند و نشد، قرار بود فوتبال ایران از آن پس، حرفه‌ای اداره شود؛ اما امسال، شانزدهمین سال فوتبال حرفه‌ای ایران است اما چیزهایی در آن رخ می‌دهد که در روستاهای یک کشور صاحب فوتبال اروپایی هم نمی‌افتد. استقلال تهران به عنوان یکی از بزرگترین تیم‌های ایران، در یکی از بدترین سال‌های خود از نظر نیروی انسانی، از نقل و انتقالات زمستانی محروم شد. بگذریم که هواداران این تیم تازه خاطره تلخ محرومیت چند سال قبل از حضور در لیگ قهرمانان آسیا به دلیل بی کفایتی مدیران وقت باشگاه را فراموش کرده بودند. 
 
روز گذشته هم خبر رسید که تراکتورسازی هم از نقل و انتقالات زمستانی محروم بوده است؛ مدیران تراکتورسازی در نیم‌فصل، امید عالیشاه، احمد نورالهی و ... را به تیمشان اضافه کردند و وقتی خواستند قرارداد سجاد شهباززاده را ثبت کنند و نیاز به TMS داشتند، متوجه شدند که فیفا آنها را از نقل و انتقالات زمستانی محروم کرده و حالا منتظرند که ببینند تکلیف بازی‌هایی که با بازیکنان جدید انجام داده‌اند چه می‌شود. 
  
درست مانند استقلال و تراکتورسازی، پرسپولیس هم پرونده قطوری درباره بدهی به یک فرد خارجی در فیفا دارد و دور از ذهن نیست که این باشگاه هم از نقل و انتقالات محروم باشد. صدرنشین لیگ برتر در نیم‌فصل، سروش رفیعی و سامان نریمان‌جهان را به خدمت گرفته و در چند بازی هم از آنها استفاده کرده و حالا ممکن است بلای تراکتورسازی، سر سرخ‌پوشان هم بیاید و چندین امتیاز از این تیم کسر شود. 
 
بنجل های اجنبی؛ بلای جان فوتبال ایران 
 
حضور بازیکنان خارجی بی‌کیفیت هم یکی دیگر از داستان‌های تلخی است که در فوتبال ما تکرار می‌شود؛ داستان قراردادهای باشگاه‌های لیگ برتری با بازیکنان و مربیان خارجی، بدهی‌های باشگاه به آن‌ها و در‌نهایت شکایت‌شان به فیفا تبدیل به مثنوی هفتادمن شده و در این زمینه فوتبال ایران می‌تواند خودش را طلایه‌دار دنیای فوتبال بداند. به لطف این پرونده‌های قطور و تمام‌نشدنی خبرهای شوک‌آور در فوتبال ایران همچنان ادامه دارد و محرومیت یکی دیگر از تیم‌های بزرگ لیگ برتر باعث شد تا فوتبال ایران زمستان عجیب و تلخی را تجربه کند. در‌حالی که همه جا صحبت از محرومیت باشگاه استقلال بود، در آخرین ساعات رسمی نقل‌و انتقالات خبر محرومیت تراکتور شوک جدیدی را به فوتبال ایران وارد کرد. 
 
 چهاردهم بهمن نماینده باشگاه تراکتورسازی تبریز تا ساعت ١٢ در فدراسیون فوتبال حضور داشت تا کار سجاد شهباززاده را در سیستم TMS انجام دهد اما پنجره نقل‌و انتقالاتی این باشگاه هم بسته بود. حالا باشگاه تراکتورسازی هم درست مثل استقلال با محرومیت مواجه شده‌ و پنجره نقل‌و انتقالات تراکتورسازی هم بسته شده‌ و این در‌حالی است که باشگاه تراکتورسازی از این ماجرا بی‌خبر بوده و حتی 3 بازیکن دیگر به نام امید عالیشاه، احمد نورا‌لهی و هاشم بیک‌زاده را به صورت غیر‌مجاز گرفته‌ و در این‌بین مشخص نیست سازمان لیگ چطور برای این 3 بازیکن کارت بازی صادر کرده است.   
 
پاسخگویی که نیست! 
 
محرومیت باشگاه‌های ایرانی ضربه بزرگی به اعتبار لیگ ماست که تیم‌هایش در دست مدیرانی بوده که به امضا خود هیچ تعهدی ندارند. در پرونده تراکتورسازی، بدهی 577 هزار دلاری به یک بازیکن درجه 3 پرتغالی همانقدر غیرقابل باور است که موضوع محرومیت استقلال به دلیل اهمال شخص اول اجرایی باشگاه در تعهدات پرداخت هزینه‌ای که با تاخیر انجام شد اما استقلال را از گرفتن بازیکن‌های تازه محروم کرد. حالا سوال اینجاست که پاسخگوی این فاجعه مدیریتی کیست؟  
 
مسوولان فدراسیون فوتبال از اصل ماجرا خبر ندارند، یعنی ادعا می‌کنند که بی‌خبرند. مسوول کمیته حقوقی بی‌خبر است و موضوع را به کمیته بین‌الملل حواله می‌دهد، این یکی هم اتفاقا خبر ندارد و پاسخ را به کمیته انضباطی پاس می‌دهد، نهاد قضایی فدراسیون فوتبال که اصلا از ماجرا خبر ندارد و دیگر بخش‌ها را مقصر می‌داند. در مجموع، فدراسیون فوتبال می‌گوید نامه‌ای به دستش نرسیده که از محرومیت تراکتورسازان خبر بدهد و مدعی است که فیفا نخست خود باشگاه‌ها را مطلع می‌کند پس توپ را به زمین باشگاه‌ها می‌اندازد. همه این باشگاه‌ها، با مجوز فدراسیون بازیکن جذب کرده‌اند و کارت بازی این بازیکن‌ها نیز از سوی فدراسیون بی‌اطلاع فوتبال، صادر شده است. اگر قرار به تنبیه و صدور حکم‌های انضباطی باشد، بیشترین برخورد باید با خود فدراسیون صورت بگیرد. چرا که در این پرونده با این همه قربانی، تنها یک مقصر بزرگ وجود دارد. یک مقصر که با پشت‌کردن به مسوولیت‌ها، یکی از فصل‌های جذاب لیگ برتر را در خطر نابودی قرار داده است. 

مرتبط با موضوع

گالری عکس

جدول