کمیته رفاهی
 

گزارش ویژه/ بررسی جریانهای انتخاباتی فدراسیون فوتبال/ کاندیداها چقدر زود شروع کردند!

- نظرات : بدون نظر - بازدید [ 1864 ] - دوشنبه, 11 آبان 1394
گزارش ویژه/ بررسی جریانهای انتخاباتی فدراسیون فوتبال/ کاندیداها چقدر زود شروع کردند!

گزارش ویژه/ بررسی جریانهای انتخاباتی فدراسیون فوتبال/ کاندیداها چقدر زود شروع کردند!   هفته گذشته بود که در مورد انتخابات ریاست فدراسیون فوتبال که اسفند ...

گزارش ویژه/ بررسی جریانهای انتخاباتی فدراسیون فوتبال/ کاندیداها چقدر زود شروع کردند!

 

هفته گذشته بود که در مورد انتخابات ریاست فدراسیون فوتبال که اسفند امسال برگزار می‌شود نوشتیم.

البته ماجرای هبه شدن تیم‌ها به منظور جمع‌آوری رای در مجمع عمومی فدراسیون باعث شد به این سمت و سو برویم. در همان گزارش پیش‌گویی‌ها هم انجام دادیم و از صف‌بندی انتخاباتی نوشتیم و حتی گفتیم جریانهای انتخاباتی ممکن است به فکر این بیفتند که کارلوس کی‌روش را وارد کارزار کنند و از او استفاده لازم را ببرند و البته این پیشگویی به یک هفته هم نرسید که جریانات دیروز اتفاق افتاد.

حتی قبل از بیانیه کی‌روش علیه دبیرکل فدراسیون فوتبال و سیدمهدی رحمتی و با توجه به همه موارد و اینکه تا آذرماه، هنوز یک ماه و اندی باقی‌مانده بود، ورود به این ماجرا (یعنی جریان های انتخاباتی فدراسیون فوتبال) محلی از اعراب نداشت اما با بیانیه‌ای که کی‌روش در آخرین ساعات شنبه صادر کرد و به‌‌تندی علیه علیرضا اسدی دبیرکل فدراسیون فوتبال شمشیر کشید و البته در آن از دبیرکل قبلی فدراسیون (مهدی محمد نبی) به نیکی یاد کرد، مشخص شد سناریو در حال اجراست.

درواقع از همین شنبه‌شب بود که تنور انتخاباتی ریاست فدراسیون فوتبال داغ شد و تقریبا صف‌بندی‌ها مشخص شد. در این گزارش به این صف‌بندی می‌پردازیم و با خواندن گزارش تا آخر متوجه می‌شوید که چه جریان‌هایی برای انتخابات فدراسیون فوتبال در حال برنامه‌ریزی هستند. جریان‌هایی که البته باعث شدند شنبه‌شب اهالی فوتبال در تلگرام، بیانیه کی‌روش علیه علیرضا اسدی را تفسیر کنند والبته این ماجرا یکشنبه شب هم ادامه داشت. در هر حال این جریانها را بررسی می کنیم و جالب است بدانید که این جریانها زودتر از موعد ثبت نام و حتی تایید کاندیداها شروع به یارگیری کرده اند. فکرش را بکنید انتخابات مجلس هم قرار است اسفند ماه باشد، اما هنوز آنچنان باید و شاید جریانهای انتخاباتی وارد کار نشده اند اما جریانهای انتخاباتی فدراسیون به راه افتاده اند. این نکته را هم در نظر باید داشت که انتخابات فیفا هم اسفندماه برگزار می شود و به همین دلیل ممکن است انتخابات فدراسیون فوتبال زودتر از فیفا انجام شود. البته از علی کفاشیان که استاد برگزار کردن مجامع است، بعید نیست که به فکر تعویق انتخابات هم بیفتد! کاری که اسفند ۹۰ انجام داد و انتخابات را به خاطر اصلاح اساسنامه به از دی به اسفند موکول کرد.

 

جریان علی کفاشیان

کسی نمی‌داند که او می‌خواهد رئیس فدراسیون بماند یا از فدراسیون فوتبال برود. نزدیکانش می‌گویند به صورت زیرپوستی در حال کار انتخاباتی است. نایب‌رئیس‌ ای‌اف‌سی و عضو کمیته اجرایی کنفدراسیون فوتبال آسیا و رئیس بخش آسیای مرکزی شده است. در هر حال او، محمود اسلامیان را برای نایب‌رئیسی اول به فدراسیون فوتبال آورد و با دولت لابی کرد تا از فشار وزیر ورزش و جوانان خارج شود. او گزینه های وزیر را برای نایب رئیسی نپذیرفت و با این کار وزیر را زیر فشار قرار داد. دولت هم وزیر را راضی کرد تا در جلسه مجمع عمومی فدراسیون فوتبال حاضر شود و به انتخاب اسلامیان رسمیت بدهد. اما کفاشیان قبل از این کار زیر بار تغییراتی رفت که وزارت ورزش به او تحمیل کرد. بهترین رفقایش یعنی مهدی محمد‌نبی دبیرکل سابق و سیدهادی آیت‌اللهی نایب‌رئیس اول سابق فدراسیون را کنار گذاشت تا بر صندلی‌اش بماند.دو نفری که در انتخابات اسفند نود برایش ۴۰ رای جمع کردند و البته مثل آب خوردن کنارشان گذاشت. با آیت اللهی هنوز ارتباط دارد اما به نظر می رسد نبی به فکر انتقام گیری از کفاشیان باشد. علی کفاشیان برخلاف میلش کی‌روش را حفظ کرد تا نشان دهد که اهل تعامل با افکار عمومی هم هست اما در درگیریهای چند روز گذشته اسدی و کی روش، طرف اسدی را گرفت. ضمن اینکه در اوج دعوا وی تماشاگر دعوای کی‌روش با دبیرکل فدراسیون فوتبال بود. دبیرکلی که گفته می‌شود حمایت وزارت ورزش را پشت‌سر خود دارد.در نهایت تنها واکنش او نسبت به ماجراهای چند روز گذشته داد تذکر کتبی به کی‌روش بود. برخی می‌گویند سازمان بازرسی اجازه حضور سه‌باره کفاشیان در فدراسیون فوتبال را نمی‌دهد، چرا که او بازنشسته است و نمی‌تواند در انتخابات شرکت کند، اما فیفا و اساسنامه فدراسیون فوتبال در این زمینه محدودیتی ندارد. کفاشیان هنوز اعضای کابینه آینده‌اش را مشخص نکرده است و معمولا هم تا لحظه آخر صبر می کند. او مطمئنا تا آذر صبرخواهد کرد و بعد اگر بخواهد ثبت نام می کند. اگر رای آورد که چهارسال دیگر رئیس می ماند اما اگر رای نیاورد، آن وقت است که به تاشکند، مقر فدراسیون آسیای مرکزی می رود. جایی که رئیسش خودش است. او در معامله ای ویژه با رئیس فدراسیون فوتبال ازبکستان به وی اعلام کرد اگر کاری کند که کفاشیان به عنوان نایب رئیس منطقه مرکزی و عضو کمیته اجرایی انتخاب شود، مقر فدراسیون را به تاشکند می برد.کاری که شاید هر کس دیگر بود آن را به تهران می آورد! کفاشیان با پیچدگی خاصی فعلا در حال مدیریت فدراسیون فوتبال است. او در هشت سال حسابی پوست کلفت شده و ناکامی های بسیاری را هم تجربه کرده است.باید دید او تا آذرماه چه خواهد کرد. اصلا ثبت نام می کند یا نه؟

 

جریان محمود اسلامیان

تنها کسی که فعلا با برنامه در حال حرکت کردن است، محمود اسلامیان است. او که از مدیران قدیمی و باسابقه سپاهان اصفهان است هنوز هم در فوتبال اصفهان تاثیرگذار است. از گوشه و کنار خبر می‌رسد مدیرکنونی تیم ملی فوتبال ایران، برای حضور در انتخابات فدراسیون به نتیجه قطعی رسیده است؛چراکه اولین تحرکات از ناحیه وی دیده شده است. همین ماجرای کی‌روش و بیانیه نشان می‌دهد که اسلامیان برای انتخابات برنامه دارد. بیانیه ای که علیه علیرضا اسدی دبیرکل فدراسیون که می‌خواهد وارد انتخابات شود، منتشر شده نشان می دهد که ماجرا انتخاباتی است. امروز بسیاری از روزنامه های ورزشی و غیر ورزشی صبح تهران به این ماجرا پرداخته اند. اینکه کی روش هم وارد این جریان شده است. گفته می شود که اسلامیان کابینه‌اش را هم مشخص کرده و با آنها جلسات هفتگی برگزار می‌کند؛ امیرعابدینی نایب‌رئیس اول، مهدی تاج نایب‌رئیس دوم و فریده شجاعی نایب‌رئیس سوم هستند. مهدی محمدنبی و محمدرضا ساکت هم گزینه‌های دبیرکلی اسلامیان هستند. در صورت لزوم البته می توانند پستها عوض شوند، در واقع ممکن است ساکت به عنوان نایب رئیس اول معرفی شود و عابدینی دبیرکل شود، اما شانس نبی بیشتر است. در هر حال امیرعابدینی و مهدی محمدنبی در حال برنامه‌ریزی برای متقاعد کردن باشگاه‌ها و هیات‌ها برای رای دادن به اسلامیان هستند. همانطور که گفتیم نبی در انتخابات دوره قبل هیاتهای فوتبال و باشگاهها را برای کفاشیان به خط کرد و دراین کار تبحر ویژه ای دارد. هر چند وزارت ورزش و جوانان روی نبی حساس است اما اسلامیان که خود را گزینه دولت نشان می دهد، به نبی قول داده کار او را درست خواهد کرد. کی‌روش در بیانیه‌اش هیچ انتقادی از اسلامیان نکرده و این در حالی بود که حسابی از مهدی محمدنبی تعریف و تمجید کرد. گفته می شود اسلامیان تیم رسانه‌ای ویژه‌ای هم راه اندازی کرده که در هرازچندگاهی مطالبی به نفع او بنویسند. نکته جالب هم این است در هر صورت مهدی تاج گزینه نایب رئیسی دوم و ریاست بر سازمان لیگ برتر فدراسیون محمود اسلامیان است. در صورت رای آوردن اسلامیان و با حضور دوباره نبی، بسیاری از مدیران کمیته های فدراسیون فوتبال، که با اسدی بیعت کردند، جایگاهشان به خطر می افتد و به همین دلیل است که این مدیران این روزها کنار اسدی هستند و به او مشاوره می دهند که چطور با کی روش برخورد کند.

 

جریان علیرضا اسدی

دبیرکل کنونی فدراسیون فوتبال با شعارهای ویژه به میدان آمد. کسی که وزارت ورزش سفارشش را کرده بود و می گوید که قصدش اصلاح فوتبال است در قدم اول با برخی اطرافیان کی‌روش برخورد کرد؛ اطرافیانی که ابهام درباره‌شان زیاد بود.البته اسدی زیاد زورش به کی روش نرسید و تنها توانست هوشنگ مقدس را حذف کند. البته برخی وفاداران نبی هم در چند وقت گذشته از فدراسیون فوتبال کنار گذاشته شده اند. علیرضا اسدی که بازیکن سابق تیم ملی است و از شاگردان مرحوم دهداری بوده بدون داشتن تیم رسانه‌ای و با اتکا به بدنه پیشکسوتان فوتبال ایران وارد انتخابات ریاست فدراسیون فوتبال شده است و قصد دارد صندلی ریاست فدراسیون فوتبال را در اختیار بگیرد. شنیده شده که او می خواهد علی کفاشیان را نایب رئیس خودش معرفی کند. برنامه‌ریزی ویژه اسدی روی برخی هیات‌ها و باشگاه‌ها جواب داد و آنها در مجمع سازمان لیگ، ائتلاف اسلامیان و تاج را شکست دادند و رای آوردند هرچند هنوز کفاشیان حکم اعضای جدید مجمع سازمان لیگ را امضا نکرده و آنها در چند روز آینده قرار است اعتراض کنند. اما اسدی هم در این هشت‌ماهه نشان داده است می‌تواند کارهایی انجام دهد. او البته گرد و خاک نکرد و تیم رسانه‌ای هم ندارد، البته مشاوران خوبی در فدراسیون دور و بر او نیستند چرا که مدیران کمیته ها اکثرا به فکر حفظ خودشان در پست ها و صندلی هایشان هستند. اسدی هنوز نتوانسته بدنه فدراسیون فوتبال را پاکسازی کند اما نشان داده که تا حدود زیادی مرد عمل است. مجادله او با کی روش هم یکی از نشانه هایی است که او می خواهد نشان دهد مقابل هر کسی می ایستد. علیرضا اسدی البته در چند روز گذشته به خاطر جدل با کی روش آنقدر معروف شده که شاید خودش هم باورش نشود و اتفاقا شاید کمک زیادی به جریان انتخاباتی اش می کند. وی که گفته می‌شود گزینه مورد حمایت وزارت ورزش است در حالی به رقابت با اسلامیان می رود که اسلامیان را گزینه دولت می دانند و این معادله مجمع را سخت‌تر می‌کند و جالب این است که ظاهرا گزینه دولت با گزینه وزارت ورزش فرق دارد. اتفاقی که باید آن را در تاریخ نوشت. علیرضا اسدی هنوز کابینه اش را مشخص نکرده اما شنیده ها حاکی از آن است که او با عزیزمحمدی رئیس کنونی اتحادیه و منصور قنبرزاده مدیرعامل باشگاه نفت صحبتهایی کرده و به احتمال زیاد کفاشیان نایب رئیس اول اسدی، عزیزمحمدی نایب دوم و رئیس سازمان لیگ و همین خانم عرب عامری نایب رئیس سوم فدراسیون فوتبالش خواهند بود. دبیرکل او هم منصور قنبرزاده است.

جریان محمد دادگان

محمد دادگان بدش نمی آید به فدراسیون فوتبال برگردد. به نظر می رسد او که در حال حاضر معاون ورزشی دانشگاه آزاد است، با وزارت ورزش ارتباط خوبی ندارد و احتمالا اگر گودرزی وزیر ورزش بماند بعید است وارد جریان انتخابات شود. دادگان بارها گفته که رفتارهای وزارت ورزش غلط است و البته به دنبال برکناری وزیر نیست منتها باید وزارت رفتارهایش را اصلاح کند.دادگان بارها گفته که با این وزارت کار نمی کند اما در واقع هنوز تصمیمی برای ورود به انتخابات نگرفته است. یعنی هنوز به جمع بندی نرسیده که وارد گود انتخابات بشود یا نشود. در آخرین مناظره تلویزیونی کفاشیان و دادگان در شبکه دو، علی کفاشیان از دادگان می خواهد تا در انتخابات فدراسیون فوتبال شرکت کند و رای بیاورد. حتی شنیده شده که کفاشیان گفته در این راه به دادگان کمک خواهد کرد.هدف کفاشیان این است که گزینه وزیر رای نیاورد و جالب اینجاست که اسدی می خواهد کفاشیان را نایب رئیس خودش کند. محمد دادگان البته باید نظر اعضای مجمع را هم جلب کند و از آنها امضا جمع کند تا وارد گود انتخابات شود.احتمالا او اگر بیاید و رئیس شود همان هیات رئیسه دوران خودش را به همراه افراد جدیدی بیاورد و پهلوان هم احتمالا دبیرکلش خواهد بود. دادگان هنوز کار انتخاباتی اش را شروع نکرده اما اگر او هم ثبت نام کرد، نباید تعجب کنیم. دادگان همچنان حمایت طیف دانشگاهی و البته طیف سنتی فوتبال را کنار خودش دارد ضمن اینکه ارتباط خوب او با بازار تهران را هم فراموش نکنید.

جریانهای معادله بر هم زن

باید در روزهای آینده صبر کرد تا شاید جریان‌های دیگری مثل عزیزالله محمدی و برخی اعضای کنونی هیات‌رئیسه هم به میدان بیایند. عزیزمحمدی رئیس کنونی اتحادیه فوتبال هم حمایت اتحادیه فوتبال را پشت سرش دارد اما او یک بار (دوره گذشته) با اینکه رئیس سازمان لیگ بود کاندیدا شد اما رای پایینی آورد و به همین دلیل شاید دست و دلش برای حضور در انتخابات بلرزد. عزیزمحمدی هم از کسانی است که دوست دارد دوباره به سازمان لیگ برتر برگردد. او و تاج در چند وقت اخیر به صورت زیرپوستی درگیری هایی داشته اند.اما در این میان برخی اعضای هیات رئیسه کنونی فدراسیون هم به فکر حضور در انتخابات و یا حضور در لیست نواب رئیس کاندیداها هستند. آنها چهارسال عضو هیات رئیسه بوده اند و نمی خواهند به این زودی ها از فدراسیون فوتبال بروند. جریانهایی هم که ممکن است معادله را بر هم بزنند کم کم وارد گود انتخابات می شوند. با برگزاری مجمع آینده فدراسیون فوتبال در اواخر آبان و تعیین زمان انتخابات فدراسیون فوتبال، بسیاری مسایل مشخص می شوند. انتخابات سختی پیش روست، خدا به فوتبال ایران رحم کند!

مرتبط با موضوع

گالری عکس

جدول