کمیته رفاهی
 

خالکوبی؛بدون ایراد در شرع،خارج از چارچوب عرف

- نظرات : بدون نظر - بازدید [ 2009 ] - سه شنبه, 24 شهریور 1394
خالکوبی؛بدون ایراد در شرع،خارج از چارچوب عرف

خالکوبی؛بدون ایراد در شرع،خارج از چارچوب عرف احمدرضا براتی نیاز به توضیح نیست که خالکوبی و چهره آرایی هایی از این قبیل در فرهنگ ایرانیان نه تنها پسندیده نیست ...

خالکوبی؛بدون ایراد در شرع،خارج از چارچوب عرف




احمدرضا براتی
نیاز به توضیح نیست که خالکوبی و چهره آرایی هایی از این قبیل در فرهنگ ایرانیان نه تنها پسندیده نیست بلکه نوعی ضد ارزش محسوب می شود و این خود دلایل متعددی دارد که در این مختصر، قصد بررسی آن را نداریم .
اما سوالی که احتمالا این روزها در ذهن شما نیز بوجود آمده این است که آیا خالکوبی جرم است ؟ آیا خالکوبی منع شرعی دارد ؟ آیا خالکوبی ورزشکاران تخلف محسوب می شود تا بواسطه آن بازخواست شوند ؟
برابر اصول حقوقی ، جرم عبارت است از فعل یا ترک فعلی که در قانون برای آن مجازات پیش بینی شده باشد و چیزی غیر از این نیست . واضح تر آنکه چنانچه برای امری در قانون مجازات پیش بینی نشده باشد ، هرچند آن امر مغایر اصول اخلاقی باشد یا ضد ارزش باشد اما چون مجازاتی ندارد بنابراین جرم نیست . بعنوان مثال چنانچه شما در مترو روی صندلی نشسته اید و پیرمردی مقابل شما ایستاده است اگر چنانچه صندلی خود را به او ندهید قطعا اقدامی نابهنجار و برخلاف ارزشهای اجتماعی انجام داده اید و قطعا افکار عمومی قضاوت خوبی در مورد شما نخواهد داشت اما مرتکب جرم هم نشده اید چرا که این کار اگر چه ضد ارزش است اما در قانون برای آن مجازاتی پیش بینی نشده است .
در مورد خالکوبی نیز وضع به همین منوال است یعنی اگرچه گفتیم در فرهنگ ایرانیان امری ضد ارزش محسوب می شود اما بواسطه آنکه در قانون برای آن مجازاتی پیش بینی نشده است فلذا جرم محسوب نمی شود .
در مورد نظر فقها و شرع نیز باید گفت که از تعدادی از مراجع عالیقدر و فقهای عظام ، در اینخصوص استفتاء بعمل آمده است و تعداد قابل توجه و اکثریت ایشان معتقدند که چنانچه خالکوبی متضمن ضرر جسمی برای شخص نباشد و سلامت وی را تهدید نکند ، حرام نیست و مانع شرعی ندارد و برای آگاهی از نظرات ایشان کافی است که در اینترنت جستجو کنیم .
حال سوال این است که کمیته اخلاق فدراسیون فوتبال چگونه در صدد جرم انگاری مساله ای است که نه قانون و نه شرع در صدد مجازات یا تحریم آن نبوده اند و در مقررات بین المللی نیز مطلقا تخلف ورزشی محسوب نمی شود ؟  همانطور که گفته شد این اقدام شبیه جرم انگاری است . جرم انگاری یعنی اینکه امری که قانوناً جرم نیست را جرم فرض کنیم !
مهمتر از آن این که کمیته اخلاق برابر کدهای اخلاقی فیفا ، مکلف به رسیدگی به مواردی است که سلامت ورزش فوتبال را تهدید می کند . مواردی نظیر رشوه ، تبانی ، هدایای نامشروع و مواردی از این دست بعنوان وظایف اصلی کمیته اخلاق تلقی می شود اما متاسفانه کمیته اخلاق فدراسیون فوتبال به جای تمرکز در برخورد با این معضلات انرژی خود را مصروف مواردی نظیر خالکوبی می نماید که قطعا درد اصلی این فوتبال نیست و البته در این بین نباید به نقص آیین نامه کمیته اخلاق ایران در بدعت گذاری و تخلف فرض نمودن خالکوبی بی توجه بود .

مرتبط با موضوع

گالری عکس

جدول