کمیته رفاهی
 

در نشست آسیب شناسی خصوصی سازی ورزش چه گذشت؟

- نظرات : بدون نظر - بازدید [ 1170 ] - سه شنبه, 23 تیر 1394
در نشست آسیب شناسی خصوصی سازی ورزش چه گذشت؟

در نشست آسیب شناسی خصوصی سازی ورزش چه گذشت؟ نشست آسیب شناسی خصوصی سازی ورزش در مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی با حضور رییس این مرکز، تعدادی از مسئولان وزارت...

در نشست آسیب شناسی خصوصی
سازی ورزش چه گذشت؟






نشست آسیب شناسی خصوصی سازی ورزش در مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی با حضور رییس این مرکز، تعدادی از مسئولان وزارت ورزش و همچنین صاحب نظران ورزش و اصحاب رسانه برگزار شد.
نشست آسیب شناسی خصوصی سازی ورزش عصر امروز (دوشنبه) با حضور دکتر کاظم جلالی، رییس مرکز پژوهش های مجلس، میرعلی اشرف عبدالله پوری حسینی، رییس سازمان خصوصی سازی، دکتر عبدالحمید احمدی، معاون فرهنگی، پژوهشی و آموزشی وزارت ورزش و جوانان، امیررضا خادم، معاون حقوقی امور مجلس و استان های وزارت ورزش و جوانان، سردبیران و دبیران رسانه های مختلف و پیشکسوتان ورزشی برگزار شد.
در ابتدای این نشست امیر حاج رضایی، کارشناس فوتبال گفت: اینجا حضور داریم برای بحث مسئله خصوصی سازی. خصوصی سازی از منظر بعضی ها کمک به فوتبال ملی است در حال حاضر دو نوع فوتبال در ایران داریم. یک فوتبال لمپنیزم و دیگری فوتبال نتیجه گرا. ما در کشور فوتبال برنامه محور نداریم. یک عده سعی می کنند فوتبال برنامه محور داشته باشیم ولی صدایشان به جایی نمی رسد.
حاج رضایی ادامه داد: من سوال دارم چرا در مورد خصوصی سازی پرسپولیس و استقلال فقط صحبت می کنیم؟ چون این دو تیم ویترین وزارت ورزش هستند و وزارت ورزش می تواند روی این دو باشگاه مانور دهد؟
او ادامه داد: فوتبال ما را چند چیز تهدید می کند. یک تهدید فرهنگی مثل اسناد تقلبی که در مورد سربازی وجود داشت. تهدید دوم مسئله مالی است که می خواهند با خصوصی سازی باری از دوش دولت بردارند و تهدید سوم افراد غیرفوتبالی است که در فوتبال ایران رسوخ کرده اند؛ چرا که فوتبال، راه میانبری برای رسیدن به اهداف شان است. این ها به منافع ملی توجه نمی کنند که منافع شخصی دارند. به عنوان مثال یک آقایی غیرفوتبالی مدیرعامل باشگاه بود و بعد دیدیم کاندیدای مجلس شده یا معاون وزیر می شود که این ها فوتبال را برای خود به عنوان سکوی پرتابی در نظر گرفته اند.
حاج رضایی با تاکید بر این که تنها با مساله تئوری نمی شود ورزش را لمس کرد، گفت: سیمون بولیوار با شعار آزادی گفت: من آمریکای جنوبی را نجات می دهم و بعد از دوران افول آمریکای جنوبی زنی جلویش را گرفت و به او گفت ما به آزادی رسیدیم، حالا با این آزادی چه می خواهیم کنیم؟ حالا ما اگر خصوصی سازی کردیم با استعدادهایی که به هرز رفته اند چه کنیم، آنها برنمی گردند.
وی رو به منصوریان کرد و در حالی که منصوریان صحبت های او را با سر تایید می کرد، گفت: تیم نفت مسجدسلیمان برای بازی لیگ 18 جفت جوراب داشتند. یکی به لویی های فرانسه گفت مردم نان ندارند بخورند چه کنند، پاسخ داد خب کیک بخورند حالا شده حکایت ما.
این کارشناس فوتبال ادامه داد: من خصوصی سازی بلد نیستم ولی می خواهم به عنوان یک معلم که 60 سال در فوتبال کشور بودم از درد فوتبال بگویم. خیلی از نهادهای کشور به وظایف شان در قبال ورزش عمل نکردند ما که میز، قدرت و حق امضا نداریم فقط می توانیم حرف بزنیم و مهارت دیگری هم نداریم.
او اظهار کرد: سه عامل باید در فوتبال وجود داشته باشد. اول مدیریت، دوم سرمایه گذاری و سوم برنامه ریزی که ما این ها را نداریم. سه ساعت دیگر لیگ بعدی را قرعه کشی می کنند ولی هنوز نمی دانیم تیم شانزدهم کدام تیم است؟ این کار چه دشواری ای دارد؟ مسائل ما کلان تر از این مسائل خصوصی سازی است که باید مدیر برای فوتبال بگذارید نه این که هرکس قدرت داشت مدیر شود، حتی مدیری بوده که به علت نقد تلویزیونی من، مرا تهدید کرده است.
حاج رضایی خطاب به خادم گفت: آقای خادم وقتی شما مسابقه می دادی ما برای شما حرص و جوش خورده ایم و به ثانیه ها نگاه می کردیم پس ما شما را دوست داریم. از ما فاصله نگیرید، من فکر می کنم شما از ما فاصله گرفته اید. آقای سجادی فوتبال بازی کرده، چرا از ما فاصله گرفته است؟
علیرضا منصوریان، سرمربی تیم نفت نیز در ادامه این جلسه گفت: زیاد از فضای سیاسی اطلاع ندارم و در 43 سال زندگی ام نمی خواستم وارد مسائل سیاسی شوم ولی در مورد فوتبال درگیری هایی بین دولت و مجلس بوده است. بهتر بود به جای این که اول بحث خصوصی سازی را شروع کنیم بحث آسیب شناسی خصوصی سازی را انجام دهیم ولی این کار نشد و طبق معمول با تیم های پرسپولیس و استقلال شروع کردیم؛ چرا که این دو تیم ویترین وزارت ورزش هستند و من فکر می کنم، هیچ الگویی برای خصوصی سازی نداشتیم.
وی ادامه داد: ما می توانستیم تحقیق کنیم و ببینیم که تیم هایی مثل منچستر چطور بعد از چند سال افت، چنین رشدی می کنند و مثلا املاک منچستر شکل می گیرد. خصوصی سازی می تواند دلیل این پیشرفت باشد ولی بسترش در کشور ما فراهم نیست. در کشور ما با فوتبال مبارزه شده است. من خود سه سال کشتی گرفته ام و بعد سراغ ورزش فوتبال آمده ام. فوتبال اولین رشته ورزشی دنیاست ولی ما تلاش کردیم با فوتبال مبارزه کنیم.
منصوریان با بیان این که نفت، قاچاق و فوتبال سه صنعت بزرگ جهان است و فوتبال از میان این ها سومین صنعت برتر جهان است، گفت: عمده مشکلات، پول است. ما صرفا به حوزه خصوصی سازی ورود کردیم و در طی یک سال 5 هزار مصاحبه درباره خصوصی سازی انجام شده ولی به راهکاری نرسیدیم. مردم به توفیق دو باشگاه پرسپولیس و استقلال نگاه می کنند و فرقی برایشان ندارد که خصوصی باشند یا نباشند.
وی در ادامه گفت: از 16 تیمی که در لیگ برتر داریم، هیچ کدام خصوصی نیست و خودم می دانم اگر وزارت نفت پشت تیم نفت نباشد، هیچکس در کشور حاضر نمی شود پیراهن زرد نفت را بخرد همچنین اگر فولاد سپاهان، باشگاه سپاهان را حمایت نکند، این باشگاه از بین می رود.
مسعودی، معاون فرهنگی مرکز پژوهش های مجلس گفت: در مرکز پژوهش ها مدعی هستیم
مجلس یک قدم نسبت به دولت جلوتر است چون در بحث قانون گذاری صحبت هایی کرده است. مجلس از سال 88 تا سال 93 هم در مورد بحث واگذاری و هم طرق واگذاری صحبت کرده است و چندین طرح در مجلس به خصوص نظام باشگاه داری مطرح شده و از مجلس هشتم نیز استارت زده شده است و مجلس نهم نیز در حال پیگیری است. ما ترجیح می دهیم بیشتر نظرات اصحاب رسانه را بشنویم و آنها به ما بگویند چه موانع اجرایی وجود داشته؛ چرا که موارد قانون گذاری آماده است.
جلالی، رییس مرکز پژوهش های مجلس نیز در مورد خصوصی سازی دو باشگاه پرسپولیس و استقلال گفت: یک پایه بحث خصوصی سازی این دو باشگاه، بحث قانون گذاری و دیگری بحث اجراست. از لحاظ قانون گذاری، قانون گذار این قانون را در قالب قانون بودجه سالیانه نوشت و از طرف دیگر مطالبه عمومی هم وجود دارد و موانعی هم هست.
او اضافه کرد: مرکز پژوهش های مجلس رویکردش سیاسی نیست و پژوهش هایمان را برای تصمیم گیری به تصمیم گیران ارائه و به آنها مشاوره می دهیم و هدف اصلی ما نمایندگان مجلس شورای اسلامی هستند ولی در هر حال نتیجه پژوهش هایمان را اگر بخواهند به سایرین هم اعلام می کنیم.
او افزود: در مورد بحث خصوصی سازی نیاز به بحث کارشناسی داریم. این جلسه اول ماست و ترجیح دادیم در این جلسه با کسانی که در خط مقدم این راه هستند و به شکل کارشناسی، مسئله را می بینند صحبت کنیم و نقطه نظرات شان را در جمعی غیر هیجانی بشنویم. همچنین جلسه بعدی ما در سوم مردادماه با حضور وزرای محترم و مدیران عامل باشگاه ها خواهد بود تا به جایی برسیم که کاری پخته و ارزنده ارائه شود.
عادل فردوسی پور که در میانه جلسه آمده بود و زودتر عذرخواهی کرد و رفت نیز در قسمت هایی از صحبت هایش گفت: مشکلات در بحث فوتبال زیاد است. از بحث کپی رایت گرفته تا بحث های دیگر و ما می فهمیم که خانه از پای بست ویران بوده است. آقای پوری حسینی درباره خصوصی سازی صحبت می کرد ولی آن اراده لازم نبود و در مورد خصوصی سازی فکر نشده کار انجام شد.
وی افزود: بعد از مدتی هم بحث اهلیت و صلاحیت مطرح شد. حالا در اقتصاد بیمار کشور ما که در فوتبال نمی توانیم پیراهن بفروشیم، متوجه نمی شویم که چه کسی باید اهلیت ها را تشخیص دهد. باید کار ریشه ای حل شود و فکر نمی کنم که این موضوع در این جلسات و در کوتاه مدت حل شود.
پوری حسینی رییس سازمان خصوصی سازی نیز در این مراسم گفت: بحث پیش نیازهای خصوصی سازی بسیار خوب است و من هم تاکید می کنم که بهتر است اول در این مورد صحبت کنیم و می دانم اگر ما صبر کنیم و به زور باشگاه را از دولت نگیریم و به بخش خصوصی ندهیم و صبر کنیم تا بر روی این پیش نیازها صحبت کنیم احتمال دارد، هیچ وقت خصوصی سازی انجام نشود. ما بهتر است خصوصی سازی را انجام دهیم و بعد از انجام آن، به رفع نواقصش بپردازیم. من خواهشم از آقای دکتر جلالی این است که بگویند مجلس محترم می خواهد واگذاری انجام شود یا خیر. در دو سطر این حرف را بزنند. چندی پیش 135 نماینده مجلس طرحی را امضا کردند و گفتند که این طرح دو فوریتی است و یکی از عزیزان که نمی خواهم نامش را ببرم به من گفت که من می خواستم تا 200 امضا را جمع کنیم.
وی افزود: من خوشحال می شوم که یکی از مقامات مرجع به ما بگوید این دو تیم را خصوصی سازی نکن چرا که من به دنبال رفع تکلیف هستم. مدت ها قرار بود که باشگاه های پرسپولیس و استقلال خصوصی سازی شود اما کسی جرات نکرد مزایده ای برگزار کند. به سازمان خصوصی سازی در این مورد نمره 20 می دهم چرا که جرات داشت و این کار را شروع کرد.
پوری حسینی افزود: مجلس در چند خط به ما بگوید که چه می خواهد. اگر بگوید خصوصی سازی بشود ما می گوییم چشم. اگر بگوید خصوصی سازی نشود، باز هم می گوییم، چشم.
وی رو به جلالی کرد و گفت: آقای دکتر ما زورمان به صداوسیما نمی رسد. زور شما که می رسد. شما این دو (صداوسیما و فدراسیون) را کنار هم بنشانید تا حرف بزنند و مشکل حق پخش تلویزیونی را حل کنند.
وی تاکید کرد: آقای جلالی شما دو موضوع را برای ما روشن کنید و بگویید تکلیف طرح دو فوریتی چه می شود، و دوم این که موضوع حق پخش را مشخص کنید.
وی در مورد شخصی که اهلیت گرفتن باشگاه پرسپولیس و استقلال را داشته باشد، گفت: یک واقعیت تلخی برای من بود که یک آدم اهل در کشور پیدا نشد که این دو باشگاه را در اختیار بگیرد.
وی در گلایه ای خطاب به فردوسی پور که جلسه را زود ترک کرده بود و گفته بود که سازمان خصوصی سازی از مزایده چهارم بحث اهلیت را مطرح کرد گفت: من در همین جلسه می خواهم از آقای فردوسی پور گله کنم؛ چرا که این طور نبود که از مزایده چهارم ما بحث اهلیت را مطرح کنیم. از مزایده اول ما این بحث را مطرح کرده بودیم.
در ادامه جلسه، عبدالحمید احمدی، معاون وزیر ورزش نیز گفت: در بین نکاتی که مطرح شده ابهامات خیلی زیادی راجع به اصل موضوع وجود داشت و شاید شاه بیت همه بحث ها ابهامات قابل توجهی راجع به بحث باشگاه ها و ورزش در کشور ما بود. اول باید به این ابهام پاسخ بدهیم و بعد بحث خصوصی سازی را مطرح کنیم.
وی افزود: باشگاه داری در ترکیه، کره، ژاپن، آلمان و دیگر کشورها که دوستان در موردش صحبت کردند، به هیچ عنوان راجع به ایران مطرح نیست. ما چه چیزی از موارد اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی مان با این کشورها مشابه است که بحث باشگاه داری مان را بخواهیم با این کشورها مقایسه کنیم. درآمدهایی که کشورهای مختلف از باشگاه داری دارند، به دلیل زیرساخت هایی است که از قبل ایجاد شده.
احمدی اضافه کرد: مهم ترین بحث خصوصی سازی باشگاه ها در کشور ما این است که باید ببینیم باشگاه ها به عنوان یک بنگاه اقتصادی شناخته می شوند یا نه. اصلا در کجای قاموس باشگاه هایی با این رقم بدهی کلان، در بحث خصوصی سازی می گنجد؟ ما باشگاه های ورزشی مان را به عنوان یک بنگاه اقتصادی نمی شناسیم.
وی گفت: یک سری از موضوعات در کشور ما بنیادش دولتی بوده و ورزش هم به صورت کلان یکی از همین موضوعات است و از ابتدا تا همین سال ها همواره با پشتوانه دولت جلو رفته است.
در این نشست غلامحسین شعبانی، علی جوادی، پژمان راهبر، یوسف اکبری، حسن دوستدارگان، رضا خسروی، محمد زعیم زاده کربلایی، عادل فردوسی پور، محمد سررشته داری، اکبر باقری، مهدی ملکی، سردبیران رسانه های ورزشی کشور با نظرات و دیدگاه های خود را درباره موضوع خصوصی سازی ورزش کشور مطرح کردند.

مرتبط با موضوع

گالری عکس

جدول