کمیته رفاهی
 

آمارهای جذاب از نبرد استقلال و پرسپولیس

- نظرات : بدون نظر - بازدید [ 1245 ] - چهارشنبه, 23 اردیبهشت 1394
آمارهای جذاب از نبرد استقلال و پرسپولیس

آمارهای جذاب از نبرد استقلال و پرسپولیس هجدهمین نبرد سرخابی ها در فصل بهار درحالی برگزار می شود که عمر این رقابت از ۴۷ سال عبور می کند، دیداری که استقلال در ف...

آمارهای جذاب از نبرد استقلال و پرسپولیس




هجدهمین نبرد سرخابی ها در فصل بهار درحالی برگزار می شود که عمر این رقابت از ۴۷ سال عبور می کند، دیداری که استقلال در فکر حفظ برتری اش در اردیبهشت بوده و پرسپولیس به فکر نخستین بردش در این ماه است.
دربی پایتخت دوباره به بهار افتاد، فصلی که تا به امروز سرخابی ها ۱۷ مرتبه در آن برابر هم صف آرایی کردند و حاصلش ۷ برد برای استقلال، ۳ پیروزی برای پرسپولیس و ۷ تساوی بوده است، ۱۷ گل زده برای استقلال و ۱۳ گل زده برای پرسپولیس؛ این یعنی برتری بلامنازع آبی ها در نخستین فصل سال.

همچنین این چهارمین رویارویی دو تیم در اردبهشت ماه محسوب می شود، ماهی که باز هم برتری به سود آبی ها است زیرا در آن دو برد ۳ بر یک و ۳ بر صفر بدست آوردند و یک مرتبه هم تقابل شان بدون گل پایان یافته است. البته آخرین تقابل دو تیم در دومین ماه سال به ۱۳ سال و ۶ روز قبل از این دربی برمی گردد، مسابقه ای که برنده نداشت و حالا استقلال به فکر حفظ و بهبود برتری اش در اردیبهشت است اما پرسپولیس در اندیشه نخستین برد در این ماه.

برپایه این گزارش، دو تيم استقلال و پرسپولیس تهران، نخستین مرتبه در ۱۶ فروردين ماه سال ۱۳۴۷ به مصاف هم رفتند كه به نتيجه تساوی بدون گل رضايت دادند و حالا هشتادمین نبرد دو تیم، بعد از عبور این رقابت از ۴۷ سالگی برگزار می شود.

در مجموع ۷۹ نبرد تاریخی دو تیم، استقلالى ها ۲۴ مرتبه و پرسپولیسی ها ۱۹ مرتبه پیروز شده اند و ۳۶ بازى دیگر دو تیم با تساوى به پایان رسیده است. در این دیدارها استقلال ۷۳ مرتبه دروازه پرسپولیس را باز کرده و ۷۶ بار دروازه اش مقابل بازیکنان سرخپوش گشوده شده است.

در این بین آخرین برد پرسپولیس در آخرین تقابل دو تیم در روز دوم آذرماه سال گذشته بدست آمد که این باخت یک بر صفر را با برتری ۲ بر یک عوض کرد. آخرین برد آبی ها در دربی هم به ۷ دربی قبل باز می گردد، روز جمعه ۱۸ آذرماه سال ۹۰ که استقلال در رقابتهای جام حذفی با ۳ گل پرسپولیس را مغلوب کرد.

آمارهای جذاب دربی
* همایون بهزادی و ایمون زاید از پرسپولیس تنها بازیکنانی بوده که در دربی هت تریک کرده اند و عیسی ترائوره اولین خارجی گلزن در دربی لقب گرفته است. مرحوم صفر ایرانپاک با ۷ گل زده (همگی برای پرسپولیس)، حسین کلانی با ۶ گل زده (همگی برای پرسپولیس) و مهدی هاشمی نسب با ۵ گل زده (۴ گل برای پرسپولیس و یک گل برای استقلال) بهترین گلزنان این رقابت تاریخی هستند.

* هرچند داریوش مصطفوی نخستین بازیکنی بود که پیراهن دو تیم را برتن کرد اما غلامرضا فتح آبادی، شاهرخ بیانی و مهدی هاشمی نسب، در هر دو تیم بازی کرده و گل زده اند. هاشمی نسب (۴ گل برای پرسپولیس و یک گل برای استقلال)، فتح آبادی (۲ گل برای پرسپولیس و یک گل برای استقلال) و بیانی ۲ گل برای استقلال و یک گل برای پرسپولیس) زده اند.

* پرگل ترین دیدار دو تیم، روز ۱۶ شهریورماه سال ۱۳۵۲ است که پرسپولیس با ۶ گل استقلال را شکست داد. ۳ بازی تاریخ دو تیم ناتمام بوده (دربی چهارم، ششم و سی و هشتم) که هر ۳ مسابقه با نظر فدراسیون با نتیجه ۳ بر صفر به سود استقلال اعلام شد. ضمن اینکه تنها یکبار برنده این رقابت با پنالتی مشخص شد که طی آن در روز ۱۹ اسفندماه سال ۶۷، پرسپولیس با نتیجه ۴ بر ۲ استقلال را شکست داد.

* سریعترین گل دربی به نام علی سامره ثبت شده که قبل رسیدن زمان دربی ۵۳ به یک دقیقه، دروازه پرسپولیس را باز کرد. حسین کلانی هم در دقیقه ۲ دربی شماره ۶، سریعترین گل سرخپوشان را به استقلال زده است. دیرترین گل دربی هم توسط مازیار زارع به ثمر رسید. وی در دقیقه ۴+۹۰ شصت و ششمین نبرد سرخابی ها گلزنی کرد. البته اسماعیل شریفات در دربی ۷۳ که دو تیم در رقابتهای جام حذفی مقابل هم به میدان رفتند، در دقیقه ۱۰۷ دروازه پرسپولیس را باز کرد که این گل را هم می توان دیرترین گل دربی نامید.

* نخستین داور دربی عبدالرضا موزون بود و بهادرخان از پاکستان، نخستین داور خارجی این بازی. نخستین گل زن این بازی هم احمد منشی زاده بود که در دقیقه ۸ سومین تقابل دو تیم گل زد. کامبیز جمالی در استقلال و همایون بهزادی پرسپولیس هم اولین کاپیتان های دو تیم بوده اند. رضا وطنخواه هم از پرسپولیس نخستین اخراجی این بازی پرحاشیه نام گرفته است.

* علی پروین با ۲۰ حضور، رکورددار شرکت در این بازی است. علیرضا نیکبخت واحدی با ۱۹ بازی و افشین پیروانی با ۱۸ بازی، در رده بعدی قرار گرفته اند که در این بین نیکبخت در دو تیم بازی کرده است.

* مهدی مهدوی کیا و احمدرضا عابدزاده هم مشهورترین بازیکنی است که در دربی طعم شکست را نچشیده است. همچنین امیر قلعه نویی سرمربی استقلال هم تا دربی ۷۹ به عنوان مربی طعم شکست در دربی را نچشیده بود اما با باخت در آن مسابقه، رکورد بدون باختش شکسته شد.

مرتبط با موضوع

گالری عکس

جدول