با هم قهرمانیم

نسل آینده ورزش ایران در خطر است!

- نظرات : بدون نظر - بازدید [ 341 ] - شنبه, 20 اسفند 1401
نسل آینده ورزش ایران در خطر است!

غلامرضا نوروزی در گفت وگو با ایسنا، با اشاره به وضعیت پیچیده به وجود آمده ناشی از کم تحرکی، شیوع کرونا، هجوم بیماری های غیر واگیر، چاقی کودکان و آلودگی هوا در...

غلامرضا نوروزی در گفت وگو با ایسنا، با اشاره به وضعیت پیچیده به وجود آمده ناشی از کم تحرکی، شیوع کرونا، هجوم بیماری های غیر واگیر، چاقی کودکان و آلودگی هوا در کلان شهرها، اظهار کرد: در صورت عدم مقابله با این وقایع و عدم برنامه ریزی صحیح و مدون با پیامدهای تلخی برای سلامت ایرانیان روبرو خواهیم بود و باید بدانیم جامعه ورزش کشور نیز از اثرات سوء این مسائل در امان نخواهند بود.

وی با تاکید بر اهمیت ویژه پیشگیری قبل از رسیدن به مرحله درمان، عنوان کرد: گستره کم تحرکی بین ایرانیان با پیدایش کرونا و مشکلات اقتصادی به صورت تصاعدی در حال افزایش است و خطر یکجانشینی در بین اقشار مختلف جامعه به ویژه کودکان، نسل آینده ورزش کشور را نیز با خطر جدی موجه کرده است و بی توجهی به سلامت کودکان ممکن است با هدر رفت، جلوگیری از عدم شکوفایی و نبوغ استعدادهای ورزشی روبرو شود.

نایب رییس کمیته ملی المپیک با بیان اینکه بر اساس «سند تحول دولت مردمی» سهم پایین ورزش عمومی در سبک زندگی مردم یکی از چالش های ورزش ایران به شمار می رود، گفت: بهره وری پایین اماکن ورزشی و ضعف دسترسی و بهره مندی به ورزش، عامل اصلی این مسئله است و یکی از راهبردهای حل این چالش افزایش بهره مندی و گسترش دسترسی عموم مردم به ورزش است که به طور حتم افزایش میزان فعالیت بدنی، گستره ورزشکاران ایرانی را افزایش می دهد.

نوروزی با اشاره به اینکه هر چه میزان سلامت و فعالیت بدنی نسل آینده ایرانیان بهبود یابد و به ورزش عمومی در کشور توجه شود شاهد رشد و ارتقای ورزش قهرمانی خواهیم بود، اظهار کرد: متاسفانه آمار و ارقام اعلامی بسیار نگران کننده است؛ بر اساس آمار اعلامی کم تحرکی، عامل بیش از 80 درصد از مرگ و میرها در ایران است و به طور حتم این وضعیت متناسب با شیوع ویروس کرونا تشدید شده است. همچنین کم تحرکی در بین بانوان به بیش از 65 درصد تا حدود 70 درصد و کم تحرکی در بین مردان بیش از 45 درصد است.

وی افزود: آن گونه که متولیان امر اعلام کرده اند، سال 1405 میزان کم تحرکی مردان به بیش از 75 درصد و میزان کم تحرکی بانوان به بیش از 80 درصد افزایش می یابد که این اتفاق، کاملا نگران کننده است. به طور حتم هر چه میزان کم تحرکی در بین جامعه ایرانی افزایش یابد این مسئله نسل آینده ورزش کشور را نیز با خطر مواجه می کند و به طور حتم، دایره ورزشکاران را به عنوان پشتوانه ورزش قهرمانی کشور کوچک تر خواهد کرد.

رییس فدراسیون پزشکی ورزشی با اشاره به اینکه بر اساس اعلام مسئولان، بیش از 20 درصد کودکان ایرانی نیز دچار چاقی هستند، عنوان کرد: وقتی کودک در سنین پایین به چاقی دچار می شود این اتفاق در طول زمان با او خواهد بود و به احتمال بسیار زیاد دوران جوانی و نوجوانی را با همین سبک زندگی ادامه می دهد و زمانی که به میانسالی می رسد، کارایی و بهره وری پایین تری نسبت به کودکانی دارد که از وزن کمتری برخوردار هستند. همچنین بر اساس اعلام فدراسیون دانش آموزی، با توجه به شیوع ویروس کرونا و تعطیلی آموزشگاه ها و ورزشگاه ها حدود ٣٠ درصد دانش آموزان دچار کم تحرکی شده اند و در بخش دانش آموزی طی چند سال آینده بیش از 3 میلیون دانش آموز چاق خواهیم داشت.  

نوروزی ادامه داد: اگر میزان چاقی و اضافه وزن دانش آموزان ایرانی را طبق آمار اعلامی 22 تا 25 درصد برآورد کنیم این یعنی از بین 14 میلیون نفر جمعیت دانش آموزی کشور، حدود 3 تا 3.5 میلیون نفر چاق یا دارای اضافه وزن به شمار می روند که این روند برای نسل آینده ورزش کشور نگران کننده است.

وی با بیان اینک طبقه گفته مسئولان طی هشت سال گذشته نرخ «چاقی» دانش آموزان رشد داشته و به ازای هر چهار دانش آموز یک دانش آموز مبتلا به چاقی و اضافه وزن است، تصریح کرد: از حیث ورزش و چاقی خانواده ها، بیش از 65 درصد مادران مبتلا به چاقی و اضافه وزن هستند و زمانی که مادران به عنوان ستون اصلی تربیتی فرزندان با چالش اضافه وزن و کم تحرکی روبرو باشند به طور حتم نوع نگاه به ورزش در خانواده ها متاثر خواهد شد و این رویه موجب خواهد شد کودک با الگوبرداری از مادر میل و رغبتی به ورزش نشان ندهد در حالی که مادران ورزشکار به طور حتم بهترین الگو برای فرزندان به شمار می روند و رغبت به ورزش کردن در بین کودکان را دو چندان می کنند.

نایب رییس کمیته ملی المپیک با اشاره به آمار اعلام شده، در حدود 60 درصد جمعیت ایران دارای افزایش وزن هستند، تصریح کرد: طبق آخرین گزارش های آماری به طور مستقیم و غیرمستقیم سالانه 45 هزار میلیارد تومان برای درمان در کشور هزینه می شود و این میزان فقط گزارش هزینه کرد بیماری های غیرواگیر است که دلیل عمده آن ناشی از کم تحرکی، چاقی و اضافه وزن است.  

نوروزی ادامه داد: پیشگیری موجب می شود هزینه های درمان به طرز قابل توجهی کاهش یابد و فدراسیون پزشکی ورزشی به عنوان یکی از متولیان تامین سلامت و پویایی ورزش کشور به عنوان یک مسئولیت اجتماعی وظیفه خود می داند در این رابطه هشدارهای لازم را ارائه کند تا نسل آینده ورزش کشور در بهترین شرایط رشد کرده و از تمامی آسیب های جسمانی و روانی در امان باشد.

انتهای پیام

مرتبط با موضوع

تبلیغات

اکوموتور

نظرسنجی

به نظر شما تیم ملی ایران به جام جهانی 2026 صعود میکند؟

گالری عکس

جدول