با هم قهرمانیم

فوتبالیست ها مایه دلگرمی زلزله زده ها

- نظرات : بدون نظر - بازدید [ 266 ] - چهارشنبه, 19 بهمن 1401
فوتبالیست ها مایه دلگرمی زلزله زده ها

زلزله دلخراشی که در شهرستان خوی به وقوع پیوست، دل همه اقشار جامعه ایران را به درد آورد. اتفاق تلخی که در ترکیه و سوریه به وقوع پیوست هم بشدت باعث تأسف ما شده ...

زلزله دلخراشی که در شهرستان خوی به وقوع پیوست، دل همه اقشار جامعه ایران را به درد آورد. اتفاق تلخی که در ترکیه و سوریه به وقوع پیوست هم بشدت باعث تأسف ما شده است چون به لحاظ انسانی دل مان نمی خواهد چنین اتفاقاتی در هیچ کجای دنیا رخ بدهد. پس از اینکه شهرستان خوی به واسطه وقوع زلزله دلخراش دچار مشکل شد، گروهی از فوتبالیست ها و اهالی جامعه فوتبال پای کار آمدند و مانند همیشه پیگیر شدند تا بتوانند کمک های نقدی و غیر نقدی خود را به دست زلزله زدگان برسانند. البته سابقه نشان داده است که از شصت سال پیش تاکنون هرگاه کشور دچار بلایای طبیعی بویژه زلزله شده است، اهالی ورزش و فوتبالی ها با استفاده از شهرت خود در عرصه حضور پیدا کرده اند تا بتوانند کمک های زیادی برای مردم آسیب دیده جمع آوری کنند. خوشبختانه این افراد از اعتبار ویژه ای هم در جامعه برخوردار هستند و همین مسأله موجب می شود تا همواره در این عرصه رو سفید شوند.
 
قایقران و زلزله رودبار
سیروس قایقران از اواخر دهه 60 به عنوان سمبل فوتبال گیلان شناخته می شد و هنوز هم با اینکه بالغ بر بیست و چهار سال از فوت این چهره دوست داشتنی می گذرد، اعتباری ویژه در میان گیلانی ها و البته احترامی فراوان در میان کل اهالی فوتبال دارد. قایقران بلافاصله پس از وقوع زلزله دلخراش رودبار و منجیل در سال 1369 دقیقاً مانند یک انسان عادی همراه با محمد احمدزاده و سیدعلی افتخاری برای کمک به زلزله زدگان وارد عرصه شد و حتی قید حضور در اردوی تیم ملی را هم زد چون تأکید داشت هم استانی هایش در این شرایط بیشتر به کمک احتیاج دارند. همین مسأله موجب افزایش چند برابری محبوبیت او در گیلان شد و البته علی پروین سرمربی وقت تیم ملی هم وقتی دید قایقران اینگونه مشغول خدمت رسانی صادقانه است، غیبت او را نادیده گرفت و اجازه داد در کنار زلزله زدگان بماند. سیروس قایقران قبل از بازی های آسیایی 1990 پکن از ملی پوشان کمک های نقدی و غیر نقدی هم برای زلزله زدگان جمع آوری کرد و این کمک ها را تحویل آنها داد.
 کمک به زلزله زدگان آوج
12 سال پس از اتفاق تلخی که در گیلان به وقوع پیوست، کشورمان شاهد یک زلزله مخرب دیگر بود و این بار مناطقی از آوج و بویین زهرا به واسطه زمین لرزه تخریب شدند. این اتفاق موجب شد اهالی فوتبال مانند سایر اقشار جامعه وارد عرصه شده و برای کمک به زلزله زدگان کارهای ارزشمندی انجام بدهند. چیزی حدود یک ماه بساط برگزاری دیدار های خیریه داغ بود و مبالغ قابل ملاحظه هم برای کمک به این عزیزان جمع آوری شد.
 
ناصرخان در میدان
بدون شک بزرگترین اتحاد جامعه فوتبال و کل اهالی ورزش پس از وقوع زلزله فوق العاده دلخراش و مخرب بم در زمستان سال 1382 به وقوع پیوست. همه مردم ایران در شوک و ماتم فرو رفته بودند، به همین خاطر فوتبالی ها همراه با سایر ورزشکاران آستین همت را بالا زدند و به میان جامعه آمدند. با تدبیر فدراسیون فوتبال که آن زمان تحت ریاست محمد دادکان اداره می شد، یک هفته از رقابت های لیگ برتر تعطیل شد و به جای آن قرار شد در سراسر کشور دیدار های خیریه برگزار شود و پول آن به زلزله زدگان اختصاص پیدا کند. همه به میدان آمدند و حتی ناصر حجازی فقید که آن زمان سرمربی استقلال اهواز بود، برای اینکه تماشاگران بیشتری به استادیوم بیایند و شرایط برای جمع آوری کمک های نقدی و غیرنقدی بهتری فراهم آید، خودش لباس دروازه بانی پوشید و پس از سال ها داخل مستطیل سبز ایستاد. جامعه فوتبال و به طور کلی خانواده ورزش در کمک به زلزله زدگان بم واقعاً نمره قبولی ارزشمندی گرفت.
 
همه برای آذربایجان
در تابستان سال 1391 و وقتی زلزله دردسرهای بزرگی برای آذربایجان شرقی به وجود آورد، فوتبالی ها وارد عرصه شدند و جدا از فوتبالیست های آذری، چهره های غیر آذری هم کنار آنها ایستادند تا کمک حال زلزله زدگان شوند. هنوز یادمان نرفته که امیر قلعه نویی برای جمع آوری کمک در سینما آزادی حاضر شد و کنار تعداد دیگری از فوتبالیست ها و هنرمندان مشغول جمع کردن کمک های نقدی و غیر نقدی شد.
 حرکت صادقانه دایی و عابدزاده
در پاییز سال 1396 وقتی کرمانشاه درگیر زلزله شد، دوباره اهالی فوتبال به میدان آمدند. جدا از بچه های رسانه که برای پوشش تبلیغی حضور ورزشکاران و فوتبالیست ها زحمات بسیاری کشیدند، برخی از بزرگان فوتبال کشورمان هم صادقانه ایستادند تا به مردم کمک کنند. احمدرضا عابدزاده که پس از وقوع زلزله بم شخصاً به آنجا سفر کرده بود، این بار نیز خود را به غرب کشور رساند و جزو اولین ورزشکاران بود که برای کمک به زلزله زدگان انواع وسایل را به کرمانشاه برد. علی دایی هم بازسازی کامل یکی از روستاهای زلزله زده را بر عهده گرفت و به قولش عمل کرد تا نشان بدهد آدم های فوتبالی و ورزشی در کارهای خیر پیشقدم هستند.
 
استیلی و فتح الله زاده در خوی
پس از وقوع زلزله دلخراش در شهرستان خوی هم فوتبالی ها این مردم عزیز را تنها نگذاشتند. علی فتح الله زاده و حمید استیلی معروف ترین افراد جامعه فوتبال بودند که خیلی زود خودشان را به آنجا رساندند و کمک حال زلزله زدگان شدند. البته سایر فوتبالی ها هم هر کدام به طرق مختلف کمک کردند. استقلال، تراکتور، پرسپولیس، فولاد و... از جمله تیم هایی بودند که برای کمک به زلزله زدگان اقلام و ارقام مناسبی را در نظر گرفتند.
 
نقش همه ورزشکاران
نوشتن مطلب فوق اصلاً به معنای کمرنگ جلوه دادن ارزش و زحمات سایر ورزشکاران نیست بلکه ما می خواستیم به صورت تخصصی در مورد حضور اهالی فوتبال در این عرصه بنویسیم. قطعاً مردم کشورمان هرگز حضور ماندگار و فراموش نشدنی جهان پهلوان تختی برای کمک به زلزله زدگان بویین زهرا در سال 1341 را فراموش نمی کنند و یادمان نرفته که بزرگانی همچون برادران خادم، هادی ساعی، حسین رضازاده، بهداد سلیمی، علیرضا حیدری ، محمدرضا طالقانی، صمد نیکخواه بهرامی، سعید معروف، احسان حدادی، خواهران منصوریان و... در تمام این سال ها چقدر برای کمک به زلزله زدگان تلاش کردند.

مرتبط با موضوع

تبلیغات

اکوموتور

نظرسنجی

به نظر شما تیم ملی ایران به جام جهانی 2026 صعود میکند؟

گالری عکس

جدول