کمیته رفاهی
 

قدرت آکادمی در توسعه فوتبال مراکش

- نظرات : بدون نظر - بازدید [ 156 ] - شنبه, 26 آذر 1401
قدرت آکادمی در توسعه فوتبال مراکش

رسول مجیدی، وقتی پرتغال در مرحله یک چهارم نهایی به مصاف مراکش رفت، خیلی ها انتظار درخشش رونالدو را داشتند. انتظار اینکه او دوباره تیم را به مرحله بالاتر برسان...

رسول مجیدی، وقتی پرتغال در مرحله یک چهارم نهایی به مصاف مراکش رفت، خیلی ها انتظار درخشش رونالدو را داشتند. انتظار اینکه او دوباره تیم را به مرحله بالاتر برساند. اما کسی که در آن بازی از همه بالاتر بود، یوسف النصیری بود. او پرشی 2 متر و هفتاد و هشت سانتیمتری انجام داد تا توپ ارسالی بوفال را وارد دروازه پرتغال کند. این پرش بلند جلوی چشمان کسی که خودش استاد پرش های پروازشکل است انجام شد و تنها گل بازی بود تا مراکش تبدیل شود به اولین آفریقایی حاضر در مرحله نیمه نهایی جام جهانی.
النصیری فوتبالیست ناشناخته ای نیست و پیش تر در سویا هم گل های خوبی به ثمر رسانده اما شاید برای تان جالب باشد که بدانید او کجا پرورش یافته؛ یک آکادمی معروف در شمال اروپا که در سایر نقاط جهان کمتر شناخته شده است اما با موفقیت مراکش در جام جهانی احتمالاً اسمش بیشتر از هر زمان دیگری سر زبان ها می افتد: «آکادمی فوتبال محمد ششم»
مراکش در ابتدای قرن بیست و یکم دچار یک بحران فوتبالی شده بود. منتقدین فوتبال این کشور به این نتیجه رسیده بودند کشوری که در جام جهانی 1986 تبدیل به اولین تیم آفریقایی حاضر در مرحله حذفی مسابقات شده، دیگر استعداد لازم برای پیشرفت را ندارد. مراکش البته از حیث زیرساخت هم از رقبای منطقه ای خودش عقب مانده بود تا اینکه پادشاه فعلی کشور، محمد ششم دستور ساخت یک آکادمی مدرن را داد. وظیفه اصلی این آکادمی ساخت نسل بعدی فوتبالی این کشور بود و 5 هدف ویژه داشت:
یافتن استعدادهای جوان در سراسر کشور
هدف قرار دادن مناطق محروم شهر رباط
اجرای یک برنامه همزمان درسی و ورزشی
توسعه زمین ملی فوتبال
آماده سازی فوتبالیست های کم سن و سال برای بازی در لیگ های حرفه ای.
ماجرای ساخت یک آکادمی حرفه ای و توسعه فوتبال یک کشور پیش تر در فرانسه ثابت شده بود. وقتی فرانسوی ها در سال 1998 برای اولین بار قهرمان جام جهانی شدند خیلی ها یکی از دلایل آن را به مرکز پیشرفته «کلیر فونتاین» مرتبط دانستند. یک آکادمی فوق مدرن که محل آموزش مربیان و بازیکنان نسل جدید فرانسه بود. انگلیسی ها بعداً با الهام از همین آکادمی، مرکز ملی فوتبال خود به نام «سنت جورج پارک» را ساختند که موفقیت های اخیرشان در عرصه ملی را به آن نسبت می دهند.
مراکشی ها هم در سال 2007 با نیم نگاهی به کلیرفونتاین فرانسوی ها، یک مرکز ملی فوتبال مدرن ساختند که سال 2010 به بهره برداری رسید. محمد ششم در روز افتتاحیه این آکادمی حرف های جالبی زد و گفت هدف آکادمی آموزش، هدایت و تمرین فوتبال به دانش آموزان است. سرمایه اولیه و بخش اعظم بودجه سالانه آکادمی را خود پادشاه تأمین می کند و حالا در این سال ها موفق شده بازیکنانی بسازد که در تیم های اروپایی بازی می کنند و امسال در قطر حسابی درخشیدند.  یوسف النصیری یکی از اولین فوتبالیست هایی بود که به آکادمی محمد ششم آمد؛ سال 2011. اما در تیم فعلی 2 بازیکن دیگر هم هستند که از این آکادمی می آیند: عزالدین اوناهی، هافبک پرتلاش شان که دل های بسیاری را در قطر برد و نایف اکرد.
با اینکه هنوز تعداد قابل توجهی از بازیکنان تیم فعلی مراکش ساخته آکادمی های معروف هلندی و بلژیکی هستند اما بنظر می رسد مراکش دست کم در سال های پیش رو دیگر کمتر تمایلی به فرستادن نوجوانانش به آکادمی های اروپایی دارد.
و جالب اینجاست که این مرکز فقط یک مزیت برای فوتبال مراکش به حساب نمی آید. تیم های زیادی از شمال آفریقا، از مصر و دیگر کشورها خود را برای تعطیلات پیش فصل به آکادمی محمد ششم می رسانند تا با به روزترین وسایل تمرینی دنیا تمرین کنند.

مرتبط با موضوع

گالری عکس

جدول