کمیته رفاهی
 

ترین های لیگ آزادگان

- نظرات : بدون نظر - بازدید [ 617 ] - چهارشنبه, 13 اردیبهشت 1396
ترین های لیگ آزادگان

ترین های لیگ آزادگان                     هفته پایانی لیگ آزادگان روز دوشنبه یازدهم اردیبهشت برگزار شد تا تیم...

"ترین"های لیگ آزادگان

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

هفته پایانی لیگ آزادگان روز دوشنبه یازدهم اردیبهشت برگزار شد تا تیم‌های صعود کننده به لیگ برتر و سقوط کننده به لیگ دسته دو مشخص شوند. پارس جنوبی جم و سپیدرود رشت به لیگ برتر رسیدند و استقلال اهواز، فولاد یزد و خیبر خرم‌آباد به لیگ دسته دو سقوط کردند. در این گزارش به بررسی همه آمار و ارقام فصل ۹۶-۹۵ لیگ آزادگان پرداخته شده و با فصل گذشته این رقابت‌ها بررسی شده است.

ماراتن ۳۴ هفته‌ای لیگ آزادگان در فصل ۹۶-۹۵ که با حضور ۱۸ تیم برگزار شد به پایان رسید و در نهایت تیم‌های پارس جنوبی جم و سپیدرود رشت به لیگ برتر رسیدند. در پایین جدول هم تیم‌های استقلال اهواز، فولاد یزد و خیبر خرم‌آباد به لیگ دو سقوط کردند. البته دیدار تیم‌های خونه به خونه بابل و نساجی مازندارن که قرار بود تکرار شود،‌ هنوز برگزار نشده است.

تیم‌ها در این فصل آمارهای جالب توجهی از خود به جای گذاشتند که از آن‌ها می‌توان به پارس جنوبی قهرمان اشاره کرد که هم بهترین خط دفاع را در اختیار داشت و هم یکی از بدترین خط حمله‌های لیگ آزادگان را به نام خود ثبت کرد. در این گزارش به بررسی آمارهای ثبت شده این فصل می‌پردازیم و آن را با فصل گذشته که لیگ یک با ۲۰ تیم برگزار شد مقایسه می‌کنیم.

*بیشترین پیروزی

سپیدرود رشت با کسب ۱۷ پیروزی بهترین آمار را از این لحاظ بین ۱۸ تیم لیگ یکی دارد. این آمار نشان می‌دهد که این تیم در ۵۰% دیدارهای این فصلش پیروز از زمین بازی بیرون آمده است. فصل گذشته پیکان که به مقام قهرمانی رسید توانست ۱۸ برد در ۳۸ بازی کسب کند، یعنی آمار ۴۷% پیروزی! این در حالی است که سپیدرود فصل را با رده دوم به پایان رساند و پیکان به عنوان قهرمانی رسید. 

*کمترین پیروزی

استقلال اهواز که فصل گذشته در لیگ برتر هم قعرنشین بلامنازع رقابت‌ها بود، امسال هم همین رویه را در لیگ آزادگان پیش گرفت و آماری به نسبت بسیار بدتر از آمار فصل گذشته‌اش در لیگ برتر بر جای گذاشت. آن‌ها این فصل در هیچ کدام از بازی‌هایشان موفق به پیروزی نشدند. این تیم به حدی از خودش ناامید بود که در دیدار پایانی لیگ آزادگان مقابل مس رفسنجان به میدان نرفت. این در حالی است که فصل گذشته آلومینوم اراک که به عنوان تیم آخر به لیگ دو سقوط کرد، توانست ۶ پیروزی کسب کند.

*بیشترین تساوی

مس کرمان تا چند هفته پایانی جزو مدعیان صعود به لیگ برتر بود ولی با شکست‌های پیاپی و بد موقع از لیگ برتر دور شد. یکی از مسائلی که آن‌ها را در این فصل آزار داد تساوی‌های پی در پی و پر تعداد بود. این تیم به همراه نفت مسجد سلیمان با ۱۶ تساوی رکورددار تعداد تساوی در لیگ یک است، ۴۴% از کل بازی‌هایش! البته فصل گذشته هم نفت مسجد سلیمان از این نظر از تمامی تیم‌ها جلوتر بود. آن‌ها در ۳۸ بازی، ۲۰ بار مقابل حریفان به تساوی رسیدند. ۵۲% از کل دیدارها!

*کمترین تساوی

نساجی قائمشهر با ۱۱ تساوی کمترین تعداد تساوی را در بین ۱۸ تیم حاضر در لیگ برتر دارد. نکته جالب این است که سال گذشته هم نساجی بود که کمترین تعداد تساوی را در بازی‌هایشان داشتند. همین تعداد منتها در ۳۸ بازی.

*بیشترین شکست

قعرنشین لیگ آزادگان بیشترین شکست را در بین تیم‌های این رقابت‌ها دارد. آن‌ها در ۶۸% دیدارهایشان‌ (۲۳ دیدار از ۳۴ دیدار) شکست خورده‌اند. این آمار فاجعه در حالی ثبت شده که آلومینیوم هرمزگان در فصل ۹۵-۹۴ در ۴۷% دیدارهایش شکست خورده بود. (۱۸ شکست در ۳۸ دیدار)

*کمترین شکست

پیکان که فصل گذشته نمایش خیلی خوب و با قدرتی در لیگ یک داشت و چند هفته زودتر توانست به قهرمانی در این مسابقات برسد، تنها در چهار دیدار خود شکست خورد. امسال پارس جنوبی که با تداوم شکست ناپذیری‌اش توانست با پشت سر گذاشتن تمامی تیم‌های مدعی به عنوان قهرمانی برسد، همانند پیکان در چهار دیدارش متحمل شکست شد.

*بیشترین گل زده

آمار گل‌زنی تیم‌ها در لیگ یک چندان دلچسب نیست. امسال گل‌گهر ۴۹ گل در ۳۴ بازی به ثمر رسانده‌ است. (میانگین ۱.۴۴ گل در هر دیدار) سال گذشته ماشین سازی تبریز که امسال دوباره به لیگ یک سقوط کرد، ۵۳ گل در ۳۸ بازی به ثمر رساند. (میانگین ۱.۳۹ گل در هر دیدار)

*کمترین گل زده

استقلال اهواز که این فصل تمام آمارهای بد را به خود اختصاص داده است، در این آیتم هم بدترین آمار را به نام خود ثبت کرده‌ است. این تیم در ۳۳ بازی (اهوازی‌ها در دیدار هفته پایانی مقابل مس رفسنجان به میدان نرفتند) تنها ۱۸ گل به ثمر رساند. (۰.۵۴ گل در هر دیدار) در فصل ۹۵-۹۴ گیتی پسند اصفهان در ۳۸ دیدار ۲۶ گل به ثمر رساند. (۰.۶۸ گل در هر دیدار)

*بهترین خط دفاعی

پارس جنوبی جم امسال نمایش بی نقص در خط دفاعی داشت و در مجموع تنها ۱۴ گل دریافت کرد. (میانگین ۰.۴۱ گل خورده در هر دیدار) سال گذشته فجر سپاسی با ۲۸ گل خورده بهترین خط دفاع را در اختیار داشت. (۰.۷۴ گل خورده در هر بازی) این در حالی است که امسال فجر در هفته پایانی توانست از سقوط به لیگ دو فرار کند.

*بدترین خط دفاعی

همانند باقی آیتم‌های بدترین،‌ استقلال اهواز در این آیتم هم بد ظاهر شده و با دریافت ۶۵ گل بدترین خط دفاع فصل ۹۶-۹۶ را به خود اختصاص داده است. (۱.۹۷ گل خورده در هر بازی) پارسال آلومینوم هرمزگان با اینکه در ۳۸ دیدار شرکت کرد، ۵۱ گل دریافت کرد. (۱.۳۴ گل خورده در هر دیدار)

*بهترین تفاضل گل

گل گهر و پارس جنوبی به طور مشترک در این آیتم،‌ بهترین آمار را ثبت کرده‌اند. گل گهر با تکیه بر خط تهاجمی خوبش و پارس جنوبی با اتکا به خط دفاعی نفوذ ناپذیری که در اختیار دارد،‌ تفاضل ۱۵ را ثبت کرده‌اند. سال گذشته پیکان با تفاضل گل ۲۱+ به عنوان قهرمانی لیگ آزادگان رسید و به لیگ برتر صعود کرد.

*بدترین تفاضل گل

استقلال اهواز با تفاضل گل ۴۷- آماری در حد فاجعه را برای خود ثبت کرده است. این در حالی است که سال گذشته بدترین تفاضل گل متعلق به آلومینوم هرمزگان بود با تفاضل ۱۹-!

*رکورد گل‌های زده

در ۳۰۵ بازی برگزار شده در لیگ آزادگان ۹۶-۹۵، ۶۱۶ گل رد و بدل شده که هر مسابقه به طور میانگین ۲.۰۱ گل داشته است. سال گذشته در ۳۸۰ دیدار ۷۹۶ گل داشت که میانگین ۲.۰۹ گل در هر دیدار را ثبت کردند.

*سایر ترین‌ها و نکات جالب در رابطه با لیگ آزدگان ۹۶-۹۵:

- محمد عباس زاده با به ثمر رساندن ۲۴ گل برای نساجی قائم‌شهر توانست به عنوان آقای گلی رقابت‌ها رسید. این تعداد گل در حالی به ثمر رسیده که تیم قهرمان مسابقات یعنی پارس جنوبی جم تنها توانسته ۲۹ گل به ثمر برساند.

- پارس جنوبی جم با ۲۳ بازی بی شکستی در رقابت‌های این فصل رکوردی جالب به نام خود ثبت کرد که احتمالا تا سال‌ها پا برجا بماند. آن‌ها از هفته دهم و باخت مقابل راه آهن تا هفته پایانی لیگ آزادگان، در دیدارهایشان شکست نخوردند.

- پارس جنوبی جم با زدن ۲۹ گل چهارمین خط حمله بد لیگ را در اختیار داشتند. تنها استقلال اهواز، فولاد یزد و خیبر خرم آباد که به لیگ دو سقوط کردند،‌ آمار بدتری از این نظر نسبت به پارس جنوبی جم داشتند.

- استقلال اهواز با ۷ شکست پیاپی و عدم پیروزی در ۳۴ هفته لیگ آزادگان، آماری بد از خود بر جای گذاشته است. این تیم در این فصل بیش از ۶ سرمربی برای تیمش انتخاب کرد. البته در هفته‌های پایانی مشخص نبود که چه کسی هدایت این تیم را بر عهده داشت.

- فجر سپاسی در حالی توانست در لیگ آزادگان باقی بماند که ۲۹ هفته در منطقه سقوط قرار داشت. آن‌ها از هفته سوم وارد منطقه سقوط شدند و به جز هفته ششم و هفتم در باقی هفته‌ها در همین منطقه باقی ماندند تا اینکه در هفته پایانی توانستند با پیروزی دراماتیک مقابل آلومینیوم اراک، پس از ۲۶ هفته از منطقه سقوط خارج شوند و در لیگ یک بمانند. این تیم در ۱۴ هفته پایانی نمایش خیره‌کننده‌ای داشتند و ۶ برد، ۶ تساوی و دو باخت به نام خود ثبت کردند. یعنی ۲۴ امتیاز از ۳۶ امتیاز پایان فصل را در این ۱۴ هفته کسب کردند.

- امسال راه آهن یزدان با مشکلات شدید مالی دست و پنجه نرم کرد. با این وجود در نیم فصل نخست به همراه مهدی پاشازاده بسیار خوب ظاهر شد و در ۱۶ دیداری که او روی نیمکت این تیم بود، ۶ برد، ۷ تساوی و سه شکست را تجربه کرد. این تیم با کسب ۲۵ امتیاز در این ۱۶ دیدار کسب کرد و در رده هفتم قرار داشتند. این در حالی است که از هفته هفدهم که پاشازاده از این باشگاه جدا شد آن‌ها تنها ۱۱ امتیاز بدست آوردند و همین مسئله باعث شد که در هفته‌های پایانی برای فرار از سقوط بجنگند.

- سپیدرود رشت با کسب ۴۱ امتیاز از ۱۷ دیدار خانگی بهترین تیم از این حیث بود. آن‌ها در این بازی‌ها ۱۲ پیروزی و ۵ تساوی کسب کردند و بدون شکست باقی ماندند. آمار جالب دیگر در مورد سپیدرود این است که آن‌ها ۴۴ بازی است که در خانه‌شان شکست نخورده‌اند.

- استقلال اهواز در دیدارهای خانگی‌اش تنها هفت امتیاز کسب کرد و از این لحاظ بدترین آمار را به نام خود ثبت کرد.

- پارس جنوبی جم با کسب ۳۰ امتیاز در ۱۷ بازی خارج از خانه‌اش بهترین آمار را در دیدارهای خارج از خانه به نام خود ثبت کرد. آن‌ها در این بازی‌ها ۷ برد، ۹ تساوی و تنها یک باخت کسب کرده‌اند.

- استقلال اهواز با کسب ۴ امتیاز از دیدارهای خارج از خانه بدترین آمار را از این حیث به نام خود ثبت کرده‌ است.

مرتبط با موضوع

گالری عکس

جدول