کمیته رفاهی
 

محرومیت های عجیب در فوتبال ایران

- نظرات : بدون نظر - بازدید [ 441 ] - چهارشنبه, 11 اردیبهشت 1398
محرومیت های عجیب در فوتبال ایران

در سال‌های گذشته بازیکنان فوتبال ایران به دلیل‌ رفتارهایی که داشته‌اند، با محرومیت‌های عجیب و غریبی رو به رو شده‌اند. روز گذشته با حک...

در سال‌های گذشته بازیکنان فوتبال ایران به دلیل‌ رفتارهایی که داشته‌اند، با محرومیت‌های عجیب و غریبی رو به رو شده‌اند.

روز گذشته با حکم کمیته اخلاق فدراسیون فوتبال دستور موقتی در مورد محسن فروزان دروازه‌بان باشگاه تراکتورسازی صادر شد و فروزان که با نظر مدیر عامل باشگاه تراکتورسازی از این تیم کنار گذاشته شده، به مدت یک ماه از کلیه‌ی فعالیت‌های فوتبالی تعلیق شد تا تحقیقات لازم در مورد پرونده او صورت بگیرد. این روزها در حالی پرونده‌ی محسن فروزان در صدر اخبار انضباطی فوتبال ایران قرار دارد که تاریخچه پرونده‌های پرسر و صدای کمیته اخلاق در سال‌های گذشته، همواره یکی از سوژه‌های اصلی رسانه‌ای بوده است. نکته مهم اینکه تا قبل از دهه نود، کمیته‌ای به نام اخلاق، شکل قانونی به خود نگرفته بود و در عوض ستاد منشور اخلاقی جایی بود که در آن بازیکنان و مربیان لیگ برتر، به دلیل آنچه که خلاف موازین اخلاقی فوتبال تلقی می‌شد، احضار می‌شدند. در این گزارش چند پرونده جنجالی بازیکنان در فوتبال کشور را مورد بررسی قرار داده‌ایم.


وقتی نبود پاسپورت کار دست بازیکن تیم ملی داد

تیم ملی در سومین بازی خود از مرحله‌ی آخر مقدماتی جام جهانی 2010 آفریقای جنوبی باید به مصاف امارات در این کشور می‌رفت. شاگردان علی دایی در تیم ملی که در دو بازی گذشته خود 4 امتیاز کسب کرده بودند، قبل از برگزاری بازی با امارات در آبان ماه سال 1387 برای یک دیدار دوستانه به قطر رفتند. علیرضا نیکبخت واحدی بازیکن آن روزهای باشگاه پرسپولیس هم برای آن بازی از سوی علی دایی به اردوی تیم ملی دعوت شد. نیکبخت اما وقتی به فرودگاه رفت پاسپورت خود را به همراه نداشت و در مورد نبود دلایل پاسپورت روایت‌ها مختلفی هم مطرح شد. نداشتن پاسپورت و نرفتن نیکبخت همراه با تیم ملی به قطر، برای او گران تمام شد. نیکبخت از سوی کمیته انضباطی فدراسیون فوتبال به دو سال محرومیت از همراهی تیم ملی و حضور در مسابقات ملی، پرداخت 100 میلیون ریال جریمه نقدی و توبیخ کتبی و درج در پرونده محکوم شد. همچنین کمیته انضباطی خواستار استرداد کلیه جوایز و وجوه نقدی که در رابطه با فعالیت در تیم ملی به او تعلق گرفته، شد. 

علی دایی سرمربی وقت تیم ملی همان زمان در مورد خط خوردن نیکبخت گفته بود: «نیکبخت را به دلایل فنی به تیم ملی دعوت کردم اما زمانی که برای پرواز به قطر به فرودگاه رفتیم نیکبخت ناگهان اعلام کرد که پاسپورت خود را به همراه ندارد و از ما اجازه گرفت تا به هتل المپیک بازگردد و پاسپورتش را به همراه بیاورد اما پس از ترک فرودگاه دیگر هرچقدر که مسوولان تیم ملی با او تماس گرفتند، موفق نشدند نیکبخت را پیدا کنند چرا که او موبایلش را دایورت کرده بود. در هر صورت من مسوول مسائل فنی هستم و درباره این مسائل انضباطی باید خود علیرضا واحدی نیکبخت پاسخگو باشد».

 

محرومیت به خاطر شلوار باب اسفنجی

سوشا مکانی دروازه‌بان اسبق پرسپولیس در روزهایی که در این تیم بازی می‌کرد در صدر اخبار رسانه‌ای بود. او به خاطر مشکلی که از بابت عکس‌های خصوصی‌اش پیدا کرد، کارش به بازداشت موقت هم کشیده شد. در ادامه فصل اما نحوه پوشش این دروازه‌بان سابقا ملی‌پوش و منتشر شدن عکسی از او با شلوار باب اسفنجی و تی شرتی با نوشته‌های نامربوط بر این حواشی افزود تا در نهایت کمیته اخلاق فدراسیون فوتبال تصمیم به محرومیت 6 ماهه او گرفت. البته سوشا بعد محرومیت به خاطر اینکه بتواند فوتبال خود را ادامه دهد، لژیونر شد و به تیمی در لیگ نروژ پیوست. سوشا فصل پیش به فوتبال ایران بازگشت و در تیم صنعت نفت آبادان بازی کرد. 

 

جنجال یک عکس

تیم استقلال برای اردوی نیم فصل خود در سال 1395، راهی کشور ارمنستان شده بود. در حین برگزاری این اردو بود که عکسی از مهدی رحمتی در کنار یک هوادار خانم ایرانی با پوشش نامناسب در ارمنستان در شبکه‌های مجازی منتشر شد. بلافاصله پس از پخش شدن این عکس در فضای مجازی، کمیته اخلاق وارد عمل شد و مهدی رحمتی را جهت ادای توضیحات فراخواند. رحمتی که از این اتفاق به شدت عصبانی بود، روی خط تلفنی برنامه نود آمد و گفت: «این کمیته در نامه‌ای به باشگاه استقلال گفته بعد از سه بار احضار رحمتی به این کمیته و عدم حضور وی، رای به محرومیت این بازیکن خواهند داد». رحمتی با مخاطب قراردادن تورک، رئیس وقت کمیته اخلاق، اعلام کرد در صورت محرومیت به دلیل این عکس، از فوتبال خداحافظی می‌کند. او معتقد بود در سفرهای خارجی تیم‌های باشگاهی و ملی اولا نماینده حراست وزارت ورزش همراه تیم‌ها است و ثانیا هواداران زیادی با بازیکنان عکس می‌گیرند و بازیکنان نمی‌توانند موازین اخلاقی را به آن‌ها تذکر دهند. موضوعی که سپس حمایت جمعی دیگر از فوتبالیست‌ها را به همراه داشت و آن‌ها هم با رحمتی هم عقیده بودند. این پرونده هم بعد از واکنش اهالی فوتبال و ملاقات دوستانه رحمتی با اعضای کمیته اخلاق خود به خود بسته شد.

 

محرومیتی که عملی نشد

در آستانه دربی رفت فصل گذشته بود که کمیته اخلاق ناگهان رای به محرومیت محسن مسلمان و وریا غفوری دو بازیکن پرسپولیس و استقلال داد. آن‌ها به دلیل انتشار عکس‌هایی در فضای مجازی که نشان می داد در حال کشیدن قلیان هستند، محروم شدند اما این محرومیت هرگز عملی نشد چرا که بعد از حضورشان در جلسه کمیته اخلاق، بخشیده شدند. در آن دربی وریا غفوری از ابتدا و محسن مسلمان هم از دقیقه 65 برای تیم‌ها خود بازی کردند و درنهایت پرسپولیسی‌ها موفق شدند یک بر صفر رقیب سنتی خود را ببرند تا شفر مربی برکنار شده‌ی این روزهای باشگاه استقلال، در اولین دربی خود باخت را تجربه کند. 

مرتبط با موضوع

گالری عکس

جدول