کمیته رفاهی
 

جنگ بی نتیجه موافقان و مخالفان کی روش

- نظرات : بدون نظر - بازدید [ 460 ] - پنجشنبه, 14 تیر 1397
جنگ بی نتیجه موافقان و مخالفان کی روش

جام جهانی 2018 روسیه در ایران با دوقطبی موافقان و منتقدان تیم ملی همراه بوده، از آغاز تا حذف ایران و حتی در مراحل بالاتر که خبری از تیم ملی نیست. همینکه رقابت...

جام جهانی 2018 روسیه در ایران با دوقطبی موافقان و منتقدان تیم ملی همراه بوده، از آغاز تا حذف ایران و حتی در مراحل بالاتر که خبری از تیم ملی نیست.

همینکه رقابت های جام ملت های آسیا تنها به فاصله 6 ماه از جام جهانی برگزار می شود، همه اذهان را به این سمت می برد که مدعیان کسب عنوان قهرمانی در قاره کهن را با توجه به عملکردشان در مهم ترین تورنمنت فوتبال جهان رده بندی کنند.

در رقابت های روسیه 2018 هم پنج تیم ایران، استرالیا، کره جنوبی، ژاپن و عربستان به عنوان نماینده های آسیا حاضر بودند و سودای شگفتی سازی در جهان و همچنین مطرح کردن نام خود در بین کاندیدهای اصلی قهرمانی جام ملت های 2019 را در سر داشتند.

در بین این 5 نماینده، تیم ملی ژاپن به واسطه صعود از گروه H، بهترین نمایش را در جام جهانی داشت و بالاتر از سایر تیم های قاره کهن قرار گرفت. پس از ژاپن، ایران بود که توانست در مرحله گروهی 4 امتیاز بگیرد و در یکی از گروه های سخت جام رتبه سوم را به دست آورد. تیم های کره جنوبی و عربستان در گروه های خود 3 امتیازی شدند و استرالیا هم تنها با یک مساوی از دور رقابت ها کنار رفت.

در این دوره از جام جهانی، موافقان و مخالفان سرمربی پرتغالی تیم ملی بحث ها تضادهای جالب توجهی داشتند. البته اتحاد هواداران در راه نتیجه گیری تیم ملی مثال زدنی بود. پس از پایان کار تیم ملی در مرحله گروهی، کارلوس کی روش مصاحبه آتشینی انجام داد که در آن چند نفر را به عنوان مختل کننده های احتمالی برنامه های آینده تیم ملی نام برد. نوک پیکان حملات مرد پرتغالی البته همانطور که انتظار می رفت، به سمت سرمربی پرسپولیس بود. کی روش مسائلی را به برانکو نسبت داد که شروع کننده جنجال های جدید فوتبال ایران شد. برانکو هم نتوانست صحبت های کی روش را بی پاسخ بگذارد و دوباره فضای فوتبال در ایران ملتهب شد.

نکته عجیب این بود که انتظار می رفت کارلوس کی روش پس از گرفتن بهترین نتایج تاریخ فوتبال ایران در جام های جهانی، با حفظ جو آرام و متحدی که ایجاد شده بود، به ادامه حضور خودش با آرامش در فوتبال ایران کمک بیشتری کند؛ اما این اتفاق نیافتاد و حالا بحث های بین موافقان و مخالفان کی روش داغ تر هم شده است.

یک مسئله مهم، که در حال حاضر اتفاق افتاده و اصلا نتیجه خوبی ندارد، مغرضانه بودن نقدها است. در حال حاضر به جای اینکه نکات مثبت و منفی تیم ملی به شکل منصفانه مطرح شود، صحبت هایی درباره کی روش و برانکو و مسائلی از این دست شنیده می شود که تنها فضا را ناپسند تر می سازد.

اما چند نکته در این بین، به بحث ها جهت داد. نتایج تیم ژاپن به عنوان موفق ترین آسیایی حاضر در جام جهانی تاثیر زیادی در این مسائل داشت و نقطه نظرهای مختلفی حول نتایج و سبک بازی این تیم و مقایسه اش با ایران مطرح شد. 

•  ژاپن با یک سرمربی بومی (آکیرا نیشینو) توانست راهی دور حذفی جام جهانی شود. حالا نیشینو کنار تاکشی اوکادا به دومین ژاپنی تبدیل می شود که توانسته تیم ملی کشورش را به یک هشتم نهایی جام جهانی بفرستد.

•  تیم ژاپن با انسجامی فوق العاده موفق شد یکی از مهم ترین فاکتورهای موفقیت را پیاده کند. آنها شروعی ایده آل در جام بیست و یکم داشتند که سرانجام تیم شان را به دور حذفی فرستاد.

•  شروع رویایی سامورایی ها رقم زننده اولین برد تاریخ آسیا مقابل آمریکای جنوبی در جام های جهانی بود و این اولین رکورد مهم شکسته شده توسط این تیم بود.

•  البته نکته ای که به ژاپن در راه برداشتن این گام بلند کمک زیادی کرد، اخراج زودهنگام بازیکن کلمبیا در بازی اول بود. شاید اگر چنین اتفاقی نمی افتاد، ژاپنی ها در رسیدن به مرحله یک هشتم نهایی موفق نمی شدند.

•  دیگر مسئله ای که باعث صعود ژاپنی ها شد، تعداد کارت زرد کمتر آنها نسبت به تیم سنگال بود. در روز پایانی این دو تیم در همه فاکتورهای فنی با هم مساوی بودند و تنها کارت زرد و بحث فیرپلی بود که تیم آفریقایی را به خانه فرستاد و نماینده آسیا را در آستانه خلق شگفتی قرار داد.

•  در حالی که ایران با طمأنینه و صبر زیاد به دروازه حریفان خود نزدیک می شد، تیم ملی ژاپن به دلیل عطش کنترل نشده ای که برای گلزنی به بلژیک در دقایق پایانی بازی مرحله یک هشتم نهایی داشت، پیروزی و حتی تساوی را نتوانست حفظ کند و با یک شکست تلخ، از حضور در جمع 8 تیم برتر جام بازماند.

•  اما عملکرد شجاعانه ژاپنی ها مقابل بلژیک نشان داد به هر ترتیب شایستگی صعود و شگفتی سازی در این تیم وجود داشته و نمایش دلچسبی که آنها مقابل یکی از پرمهره ترین تیم های جام جهانی داشتند، موجب تشویق همگان شد.

•  تیم ایران هم به عنوان دیگر تیم آسیایی که موفق به کسب چهار امتیاز از دور گروهی شد، آمارهای فوق العاده ای به جا گذاشت. شاگردان کارلوس کی روش در زمینه دفاعی که چند فاکتور را شامل می شد، در پایان مرحله گروهی رتبه نخست جام را در اختیار داشتند.


•  مانند جام 2014، امسال هم خیره کننده ترین نمایش ایران مقابل قوی ترین حریف بود. تیم ملی در برابر اسپانیا در دفاع کم نظیر ظاهر شد و با چند ضدحمله خطرناک حتی به دروازه داوید دخه آ هم رسید اما فقط یک آفساید چند سانتی متری فرصت کسب تساوی مقابل قهرمان اسبق جهان را از ایران گرفت.

•  تیم ایران هم در جام جهانی امسال موردی مشابه خوش شانسی ژاپن داشت. شاید اگر گل به خودی وقت های تلف شده عزیز بوحدوز نبود، ایران و امیدهای صعودش در تورنمنت زنده نمی ماندند. همین زنده ماندن، تیم ملی را شجاع تر کرد تا مقابل اسپانیا و پرتغال بدرخشد.

•  یکی از نکاتی که در بازی های ایران نقش جالبی ایفا کرد، کمک داور ویدئویی بود. در حالی که کارلوس کی روش معتقد بود این تکنولوژی در بازی های اسپانیا و پرتغال به ایران ضرر رسانده، نشریه تایمز در گزارشی تنها تصمیم اشتباه ویدئوچک را پنالتی ایران در مقابل پرتغال اعلام کرد.

•  برخی از این مسائل مثل خوش شانسی در به ثمر رسیدن گل به خودی و همچنین پنالتی اعلام شده برای ایران مقابل پرتغال، دستمایه ای شد برای منتقدان کارلوس کی روش، تا نتایج ایده آل تیم ملی را گردن شانس و اشتباهات بیاندازند.

•  در سمت مقابل، کسب 4 امتیاز از مرحله گروهی جام جهانی، از آنجا که اتفاقی تاریخی در فوتبال ایران بود، کاملا حامیان مرد پرتغالی را راضی کرد.

•  بستن راه های نفوذ تیم پرمهره و قدرتمندی مثل اسپانیا و همچنین خوردن تنها یک گل از پرتغال که با خلاقیت فردی به دست آمد، نشان داد چقدر بازیکنان تیم ملی ایران در کارهای دفاعی با برنامه و عالی کار کرده اند.

•  در تیم های منتخبی که توسط بلیچر ریپورت در هر روز از مسابقات اعلام می شد، تیم ایران در روز بازی های خود مقابل مراکش و اسپانیا، نفراتی را در فاز دفاعی داشت.

•  همچنین بلیچر ریپورت پس از پایان مرحله گروهی، نفرات برتر را در پست های مختلف اعلام کرد که بیرانوند، رضاییان، پورعلی گنجی و حاج صفی در بین بهترین های پست خود قرار گرفتند. این اتفاق هم مهر تایید دیگری بود بر توانایی فوق العاده تیم ایران در دفاع تیمی و انفرادی.

•  اما یکی از نکاتی که بعضا هواداران فوتبال را متعجب کرد، استفاده از کلمات و عباراتی مثل «آبروداری در آسیا» در هنگام نتیجه گیری ایران بود. برخی اهالی رسانه و صداوسیما صرفا حفظ آبروی آسیا در جام جهانی را منوط به کسب نتایج مناسب از سوی تیم ایران می دانستند و مخاطبان در هنگام پیروزی کره جنوبی برابر قهرمان جهان، یا صعود ژاپن از مرحله گروهی، شاهد استفاده از چنین الفاظی نبودند.

 

•  همین مسئله باعث شد منتقدان کارلوس کی روش در زمان بازی های خوبی که ژاپن از خود نشان داد، به ویژه در مقابل بلژیک، در تعریف و تمجید از نمایش این تیم آسیایی پیش قدم شوند و منتظر رسانه ها نمانند.

•  دیگر انتقادی که به کی روش شد، عملکرد فوق العاده بازیکنان لیگ ایران در ترکیب تیم ملی بود. در حالی که سرمربی تیم ملی قبلا گفته بود بازیکنان لیگ داخلی توان رقابت با ستاره های تیم هایی چون اسپانیا و پرتغال را ندارند، برانکو، شفر و برخی کارشناسان حمایت قاطعی از این بازیکنان کردند و با این کار، انتقاد خود از اندک شمرده شدن توانایی برخی از این ها را بیان کردند.

•  بعد از اینکه درگیری های کی روش و برانکو دوباره بالا گرفت، این دو مربی شروع به تعریف از کشورهای خود کردند و برانکو در یکی دو مقطع توانایی های زلاتکو دالیچ، سرمربی تیم ملی کرواسی را به رخ کی روش کشید. از اینجای کار به بعد حتی نتایج تیم ملی پرتغال و کرواسی هم در این کری خوانی ها تاثیرگذار شد. حذف پرتغال با مربی پرتغالی و صعود کرواسی با مربی کروات، اتفاقی را رقم زد که باب میل منتقدان کی روش بود.

•  در میان این صحبت ها، پیش بینی برانکو مبنی بر قهرمان شدن آرژانتین در جام جهانی، پس از اینکه آلبی سلسته از جام کنار رفت، مخالفان این مربی را به بالای موج کری خوانی فرستاد.

•  یک نکته مهم دیگر که در دور حذفی زیر ذره بین قرار گرفت، نتیجه تیم هایی بود که از گروه ایران راهی مراحل بالاتر شده بودند. اگرچه از گروه ایران با نام گروه مرگ یاد می شد، اما اسپانیا و پرتغال هر دو در اولین بازی حذفی خود شکست خوردند و بدین ترتیب از گروه موسوم به گروه مرگ، هیچ نماینده ای در مرحله یک چهارم نهایی حضور نخواهد داشت.

•  حذف ناباورانه اسپانیا در برابر روسیه، باعث رقم خوردن یک آمار منفی دیگر برای ایران شد. با این نتیجه، تیم ملی ایران تنها تیمی لقب گرفت که مقابل اسپانیا در جام جهانی 2018 شکست خورد. اسپانیا هر سه بازی دیگر خود مقابل پرتغال، مراکش و روسیه را در وقت های قانونی با نتیجه تساوی به پایان رساند.

مرتبط با موضوع

گالری عکس

جدول